Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Poster promocional de La maldición de Hill House.

Les 8 sèries més terrorífiques de Netflix

Produccions originals de la plataforma, ideals per fer una bona marató de por

Poster promocional de La maldición de Hill House.
Dins del seu catàleg, Netflix ofereix diferents produccions pròpies que et faran estremir | Netflix.

 

En cas que vulguem repassar l'extens catàleg que ofereix Netflix per a les estones d'oci, ens adonarem que la plataforma conté un nombre molt elevat de sèries de ficció. Sigui com sigui, hi ha diferents gèneres que predominen, com la ciència-ficció o el drama. En el cas de les sèries de terror, però, a Netflix no n'hi trobem tantes, tal com ha explicat 'Carácter Urbano'.

Hem estat examinant les diferents produccions de la plataforma per confeccionar aquest llistat de sèries que fan gelar la sang.

1. The Haunting of Hill House, del 2018

Es tracta d'una producció que va saber-me despertar l'interès per les sèries de por del catàleg de Netflix. 'The Haunting of Hill House' es va estrenar l'any 2018, i recorre al mític tema d'una casa abandonada per dur-lo a un altre nivell.

S'inspira en el llibre homònim escrit per Shirley Jackson, i ens explica la vida de diversos germans que s'han criat als Estats Units, en una casa embruixada molt coneguda. Després d'una trobada entre els membres de la família que no s'havia previst, caldrà que lluitin amb els fantasmes d'una altra època que continuen ben vius. La construcció del terror es du a terme a través dels flashbacks, que ajuden a la construcció dels turmentats i complexos personatges de la sèrie.

Després d'haver-se estrenat la primera temporada, les crítiques únicament han estat favorables.

 

2. Nightflyers, del 2018

Aquesta sèrie adapta una novel·la breu escrita per George R. R. Martin, el creador de la coneguda 'Joc de Trons'. Només per això ja hauríem de poder tenir total confiança en aquesta producció, però cal que tinguem en compte que les expectatives que s'hi havien dipositat no s'han acomplert del tot.

La nau anomenada Nightflyer transporta per l'espai diversos passatgers que miren de trobar vida extraterrestre. Ara bé, el perill els arriba des de l'interior de la nau: amb ells viatja un telèpata molt poderós que intenta que es produeixin determinats fets esgarrifosos. Tot i que la producció aconsegueix ser interessant i fer que estiguem en tensió mentre en veiem els episodis, no hi ha personatges amb carisma o amb una personalitat complexa.

En cas que gaudeixis amb la barreja de la ciència-ficció i del terror, aquesta sèrie t'agradarà. Tot i que té alguns defectes, et permetrà gaudir molt.

 

3. Scream, del 2015

'Scream' encantarà als aficionats al gènere 'slasher'. Es tracta d'una sèrie de por de la plataforma Netflix que utilitza la recepta dels llargmetratges i, tot i que no inventa la pólvora —hi apareixen diversos adolescents poc assenyats i el típic emmascarat que prova de matar-los de seguida que es descuiden—, serveix per passar una estona d'allò més entretinguda al sofà de casa.

Hi ha dos matisos que podrien fer-te decantar per aquesta producció: en primer lloc, que l'ha escrita Kevin Williamson —conegut per 'Cursed' o 'I Know What You Did Last Summer' i, en segon, que l'ha dirigida Wes Craven —famós per 'Scream' o 'Malson a Elm Street'. És impossible que dues figures amb tant de talent no donin lloc a una bona producció.

 

4. Ghoul, del 2018

Entre les diferents estratègies que té Netflix, destaca la diversificació que du a terme del seu catàleg, a través de diverses produccions internacionals. Així, vam poder gaudir de 'Ghoul', la primera producció índia que s'emet a Netflix i dirigida i produïda pels Estats Units.

L'acció té lloc en un futur distòpic on el feixisme impera. El personatge principal de la història és una noia militar a la qual s'envia a un centre de detenció pensat per als terroristes, per tal que faci interrogatoris. Un cop és allà, s'adona que hi ha diversos reclusos amb poders sobrenaturals.

Encara no se n'ha fet el doblatge al català ni al castellà, però la pots veure en versió original o bé en espanyol d'Amèrica.

 

5. Kingdom, del 2018

A Netflix, la sèrie de terror estrenada més recentment és aquesta producció de Korea. Té una recepta gens complicada: zombis + el Japó de l'època feudal. Tot i que s'inspira en el còmic anomenat 'The Kingdom of the Gods', cal remarcar que ja no hi ha més paral·lelismes amb 'The Walking Dead'.

Els escenaris i les fotografies resulten d'allò més fascinants a nivell visual tot i que, en el cas dels personatges —com a mínim durant la temporada 1—, l'interès que ens han despertat és més aviat baix.

 

Igualment, et podrien interessar...

En cas que t'espantis fàcilment o que no t'agradin gaire els ensurts, tenim diverses sèries que et poden interessar. Tot i que no faran que ho passis malament, pot ser que et deixin una sensació estranya i incòmoda.

6. Stranger Things, del 2016

Avui en dia, ben pocs no coneixen aquesta producció dels Estats Units, que va ser la responsable de catapultar Netflix al territori espanyol

La por que transmet 'Stranger Things' és força relativa. Malgrat que l'ambientació ens pot ofegar i que el 'demogorgon', que és l'enemic més important de la sèrie, té un aspecte terrorífic, no hi ha cap moment en què la por s'imposi a la ciència-ficció. És cert que la sèrie transmet unes certes males vibracions, però està pensada per a una audiència d'allò més variada i extensa.

 

7. Chilling Adventures of Sabrina, del 2018

Amb el mateix esperit dels vuitanta de les produccions 'Stranger Things' o bé 'Riverdale', aquesta sèrie al voltant de la coneguda bruixa de la televisió et farà oblidar de cop les antigues 'sitcoms' còmiques o dramàtiques, perquè es tracta d'una adaptació totalment nova que conté un gran nombre de referències a diferents clàssics del terror de l'estil de 'Malson a Elm Street' o 'L'exorcista'. 

Alguns aspectes destacats de la producció són l'estètica o l'ambientació, tot i que el principal atractiu que té és la marcada orientació feminista que encapçala l'actriu nord-americana Kiernan Shipka, coneguda pel seu paper a 'Mad Men'.

 

8. Black Mirror, del 2011

Cadascun dels capítols d'aquesta producció compta amb un plantejament i uns personatges diferents; és a dir, que és una sèrie d'antologia.  Ara bé, els episodis de la sèrie es vertebren al voltant d'un eix comú: els efectes de la revolució tecnològica al llarg d'un futur distòpic. Sigui com sigui, els temes que s'hi tracten són ben diferents. 

D'aquesta manera, hi ha alguns capítols que ens fan estar més malament que d'altres. Tot seguit, t'expliquem quins són els 4 més esgarrifosos:

  • 'White Bear', capítol 2 de la temporada 2:  De sobte, una dona es desperta a l'interior d'una sala, però no sap ni qui és ni com és que es troba allà. Més endavant, veurem com ha d'escapar-se d'un grup insaciable de perseguidors que miren de posar fi a la seva vida. Es tracta d'una àcida crítica a la violència i la morbositat que impera dins del món dels mitjans de comunicació.
  • 'Playtesting', capítol 3 de la temporada 2:  és ideal per als fanàtics del terror psicològic. Es tracta, de fet, de tot un exercici que ens fa preguntar-nos: què passaria si et topessis de ple amb la teva por més terrible? A través d'una simulació virtual, el protagonista de l'episodi ho esbrinarà.
  • 'Men Against Fire', capítol 3 de la temporada 5:  el fil conductor del capítol és l'odi irracional i la violència cap a l'altra gent. 'Men Against Fire' examina la història d'un soldat que lluita a la guerra i que ben aviat tindrà sentiments i sensacions que resulten contradictoris i estranys.
  • 'Metalhead', capítol 4 de la temporada 5:  hi ha molta gent que considera que es tracta d'una obra d'art, tot i que d'altres consideren que és un capítol que no té sentit. 'Metalhead' ens parla d'una dona que mira de fugir d'un robot que ha estat programat perquè assassini qualsevol persona que es trobi, i que té la forma d'un gos. L'han filmat tot en blanc i negre.
  • Potser t'interessa: Les 20 sèries històriques que no et pots perdre