La pitjor mentida del rei Joan Carles: La reina Sofia i la mort de la seva mare

El rei emèrit va ocultar a la reina la mort de la seva mare per no aixafar les seves vacances

La reina Sofia i l'anècdota sobre les seves filles
La reina Sofia va saber sobre la mort de la seva mare un cop va tornar de vacances | CatalunyaDiari

La Família reial està veient aquests dies com alguns dels seus secrets surten a la llum després que l'exministre José Bono hagi publicat les seves memòries, 'Se levanta la sesión', on, entre altres coses, el polític revela alguns episodis fins ara desconeguts del rei Joan Carles i la reina Sofia. 

La gran mentida del rei Joan Carles

L'últim d'aquests episodis que ha vist la llum ha provocat cert terratrèmol en l'opinió pública del país pel mal paper del monarca i per la seva actitud, de nou negativa, respecte a la reina Sofia. 

Els fets ens porten a l'any 1981, quan va morir la reina Federica de Grècia, mare de la reina Sofia. Federica va ingressar en un hospital madrileny per una operació estètica a les parpelles. L'operació va sortir bé, però mentre era a l'habitació descansant i amb anèstesia general, va patir un infart i els metges no van poder fer res per salvar-li la vida.

Molt poca gent sabia que s'havia de sotmetre a aquesta operació, motiu pel qual la seva mort va caure com una gran sorpresa fins i tot entre la gent més propera a la reina. 

El rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia
El rei Joan Carles va ocultar la notícia de la mort de la seva mare a la reina Sofia | CatalunyaDiari

En aquells moments, el rei Joan Carles i la reina Sofia estaven de vacances a Baqueira. El rei va rebre la notícia i va informar sobre la mort de la seva sogra, però no ho va dir a Sofia i va demanar que ningú li digués res per poder tenir unes vacances tranquil·les. 

«Només li vaig dir que la seva mare no es trobava bé i que hauria de tornar a Madrid. Un cop a l'aeroport, on van tornar en un avió de les forces aèries, el coronel cap de la base va donar el condol a la reina, i així se'n va assabentar de la mort de la seva mare», explica Bono al seu llibre. 


Comentaris

envia el comentari