Primer pla de la periodista i presentadora Mercedes Milá.

«No és 'Gran Hermano'»: Mercedes Milá enfonsa el nou reality estrella de Telecinco

La que va ser presentadora de Gran Hermano, no ha dubtat a criticar el nou programa estrella de la cadena, 'Secret Story'

Mercedes Milá va ser durant 17 anys la presentadora estrella de Telecinco i la reina absoluta dels realities. 'Gran Hermano' ja no va tornar a ser el mateix després de la seva retirada i, fins i tot, va arribar a tenir els dies comptats.

L'agressió sexual que va patir una participant de 'GH 18', Carlota Prat, va canviar el format per sempre.

«Ara ells no volen parlar de 'Gran Hermano', perquè van tenir aquest problema amb la denúncia de la noia...», comentava la periodista en una entrevista. «Tinc la sensació que això s'ha ocultat», afegia.

No obstant això, malgrat l'afecte que sent per al programa que la va fer famosa, Milà té clar que és un punt i a part en la seva vida. «Ara estic en un altre viatge».

Sobretot, per l'intens treball que suposa un programa com 'GH', ja que eren «programes de quatre hores i quan parlo mitja hora se m'asseca la gola». Encara que, això sí, ella no tanca cap porta.

Sens dubte, la seva retirada del reality show va deixar els seguidors amb una sensació d'orfandat. Però la mateixa Milá reconeix que no estava en les millors condicions. 

«La gent no se n'adonava, però ho vaig passar malament. Em va atacar l'horror, la malenconia, la por, els plors i la inseguretat. Per fer 'GH' has de sentir passió i veure el 21 hores, dorms poc i aquest és el problema». 

Jorge Javier i Jordi González, al punt de mira de Mercedes Milá

Recentment, la presentadora s'ha mullat sobre els nous realities de Telecinco, concretament sobre 'Secret Story'. Encara més després que alguns l'hagin comparat amb 'GH VIP'.

«No sé per què li diuen 'GH', la veritat és que no ho és», ha remarcat Mercedes. «El secret de 'GH' és que, efectivament, reflecteix la societat en la qual està ficat, però quan van començar a fer 'GH VIP' i hi anava gent molt coneguda ja era diferent».

Per a ella, portar gent famosa a la casa Guadalix de la Sierra es carrega la màgia del format. Precisament, consistia a donar a conèixer persones anònimes, autèntiques i amb grans personalitats.

«Com que els VIP són tan humans com els anònims per cometre els mateixos errors, es diverteixen amb les mateixes coses, s'enamoren del mateix», opinava. «S'assembla moltíssim, perquè al final és l'experiment d'auntar un grup de gent, coneguda o no, i observar-los. Crec que l'observació fa que s'assemblin».

A més, la periodista tampoc ha dubtat a opinar sobre la feina dels seus companys, Jordi González i Jorge Javier Vázquez.

Així, definia Jordi com a algú «eufòric», tot i les crítiques que amenacen d'enfonsar-lo. Els espectadors són molt estrictes amb el català i carreguen contra ell en gairebé totes les seves aparicions televisives.

Sobre Jorge Javier, a qui passava el testimoni del seu estimat programa, al·legava que és «estupendament capaç d'estar al capdavant de l'espai de telerealitat».

En més d'una ocasió, Milà ha explicat que «si vas a la televisió, mostres la teva cara, les teves mans, els teus ulls». 

És a dir, que fer bona impressió i connectar amb l'audiència és fonamental perquè un programa funcioni. «Tant és que siguin els anys 70 com el 2021». 

Mercedes Milá no es mossega la llengua amb el nou reality estrella de Telecinco

Sobre el contingut pel qual aposta ara Mediaset, Mercedes assegura que li agrada i està bastant al dia de tot. «No ho segueixo com abans, però em resulta curiós. Per exemple, un programa com el de 'La Isla de las Tentaciones», argumentava.

«Al·lucino amb les persones que entren aquí i els hi serveix. L'altre dia vaig veure una part en què Jesús i Marina es posaven d'acord i vaig dir: 'Olé, aquí, la televisió'. S'ha de ser valent per despullar-se així», manifestava.

«No seré qui critiqui els realities. No sé com acabaran i com evolucionaran, però de veritat que crec que és un invent molt potent».

De fet, lloava la valentia de les parelles que s'atreveixen a anar fins a la República Dominicana a posar-se a prova d'aquesta forma.

«Em sembla sorprenent que algú sigui capaç d'anar amb la seva parella a aquest lloc i entrar en el joc de deixar-se temptar per les persones que estan aquí», opinava.

«La majoria són guapos, homenots que estan fantàstics i que volen que et rendeixis als seus peus». La veritat és que l'èxit del reality parla per si sol.