Mercedes Milá

Mercedes Milà revela el motiu que li ha impedit treballar a TV3: «Em tenien farta»

La catalana ha concedit una tensa entrevista pel canal autonòmic

Mercedes Milà va començar a TV3  molt abans de colar-se a les pantalles de tot el país amb programes tan importants com ‘Gran Hermano’. Aquesta etapa, que va començar l’any 1988 presentant el programa  ‘Dilluns, dilluns’, va ser molt breu, ja que la presentadora  va voler marxar al més aviat possible a Madrid. Les raons mai han sortit a la llum, però ara Milà  torna on va començar tot per explicar la seva marxa de TV3.

El català, la raó per la qual va deixar TV3

En una entrevista al programa 'LA televisió és la cultura de l'APM?', la presentadora afirmava que rebia pressions per part de TV3: «La meva llengua materna és el castellà, i vaig haver de millorar el meu català, que era molt dolent», comença explicant Milà  al programa de la mateixa cadena.

Tot i que va néixer i criar-se a Esplugues de Llobregat, la catalana assenyala que la seva pronunciació no era prou correcta per la cadena.  «Va ser tan pesat que al final vaig decidir que mai més treballaria a TV3  en català  perquè em tenien farta. Vaig acabar fins aquí -assenyalant-se la part superior del cap- de les correccions gramaticals».

Mercedes Milà opina sobre els polítics del moment

Milà  també ha aprofitat per opinar sobre els líders polítics  del moment, definint-los amb poques paraules. Així, afirma que Quim Torra «no m’agrada», a Pablo Casado el troba «repetitiu», Oriol Junqueras és «articulat» i Miquel Iceta el defineix com un home «honest».

Tot i que la catalana  ha estat al capdavant de molts programes televisius, sembla que no ha aprofitat aquest confinament per posar-se al dia amb les històries del moment. Van preguntar-li què pensava d’Alfonso Merlos, el periodista de dretes que ha protagonitzat durant aquestes últimes setmanes l’escàndol sexual de ‘Merlo’s Place’. Però sembla que és la primera vegada que Milà  sentia aquest nom: «Qui és aquest?», preguntava seriosament.

Una tensa tornada a TV3

Per si aquesta part de l’entrevista  no fos suficientment tensa, la presentadora no dubtava a increpar l’equip del programa per allargar massa la connexió: «Escolta, això triga molt. Estic preocupada perquè això és molt més  que mitja hora».

Des del programa pensaven que Mercedes Milà estaria bromejant amb la seva coneguda ironia, però finalment va haver-se de tallar l’entrevista quan la presentadora  va començar a mirar el rellotge recriminant la durada de la videoconferència: «Vosaltres em feu treballar. Suposo que pagareu després. Això és una feina, no és una entrevista».