Primer pla de Mercedes Milá

La demolidora acusació a Mercedes Milá després dels abusos a 'Gran Hermano'

El comportament de Mercedes Milá s'ha qüestionat després dels fets de 'Gran Hermano'

Mercedes Milá ha tingut una gran trajectòria a la televisió, però el seu èxit més gran ha estat amb el format 'Gran Hermano'. La presentadora hi va estar al capdavant durant molt de temps i ara el passat reviu. En concret, per un fet que va tenir lloc a l'última edició, on no va participar.

Es tracta del presumpte abús sexual de què va ser víctima la concursant Carlota Prado dins de la casa per part de José María.

Aquesta setmana s'ha iniciat el judici del cas i el periodista que durant dos anys ha investigat, Berto Molina, ha escrit una carta pública. L'ha adreçada a Mercedes Milá i explica per què es mostra molt dur per la postura que ella ha adoptat.

Primer plar de Mercedes Milá agafant-se el coll de la camisa.
Mercedes Milá s'ha vist esquitxada per la polèmica. | Europa Press 

El cas de 'Gran Hermano' que ha originat la missiva a Mercedes Milá

Dimarts passat es va obrir el judici pel cas de Carlota Prado. Una jove que es va convertir en concursant de 'Gran Hermano Revolution', on va conèixer José Mari. Allà, van decidir iniciar un romanç.

El fet tràgic va passar la nit del 3 de novembre de 2017. El reality va organitzar una festa per als participants, on ella va beure molt. El seu estat d'embriaguesa era evident i sembla que José Mari es va aprofitar de la situació per cometre abusos sexuals.

Carlota Prado en un plató de televisió
Carlota Prado va patir un tràgic fet a 'Gran Hermano'. | Telecinco 

Tots els detalls dels fets, com recull 'ABC', són força escabrosos i deixen en evidència el comportament del jove. Carlota va ser informada l'endemà per part de l'organització, que li va donar suport psicològic. Després, la jove el va denunciar, tant a ell com a la productora, Zeppelin.

Mercedes Milá rep una carta inesperada

Ara que el cas ha tornat a cobrar rellevància, Mercedes Milá s'hi ha vist esquitxada. Tot perquè el periodista que ha investigat els fets ha decidit publicar una carta a 'El Confidencial' dirigint-s'hi. El motiu és la desil·lusió que sent pel comportament de Milà davant dels fets.

Una desil·lusió que es remunta anys enrere quan, després de conèixer el presumpte abús sexual, es va posar en contacte de diverses maneres amb ella. Segons explica, mai el va respondre ni tampoc als que la mateixa Carlota li havia fet arribar.

«Sé que aquesta edició no la vas presentar tu i que ja tenies altres projectes professionals. Si vols pots justificar que, per aquest motiu, això ja no tenia res a veure amb tu. Cosa que poso en dubte després que fossis l'ànima de 'Gran Hermano'. Et vas lliurar en cos i ànima al format i sempre vas assegurar que això per a tu era molt més que un programa».

«A més, em posava en contacte amb tu també com aquella periodista tot terreny que ets. Amb aquella dona feminista que no havia dubtat mai a donar la cara per una dona. Amb una persona que té pocs temors professionals».

Primer pla de la periodista i presentadora Mercedes Milá.
Berto Molina ha exposat que Mercedes Milá l'ha decebuda enormement. | GTRES 

En aquest punt, és on la carta es torna més dura amb Mercedes Milá. «El teu silenci davant les meves comunicacions directes i en l'àmbit públic, ha estat una de les desil·lusions més grans que m'he portat a la meva curta, però intensa, carrera professional. Encara em continua entristint d'alguna manera».

«Segurament ho has fet per respecte o fidelitat a Zeppelin TV, la productora amb què tants anys vas treballar a 'GH' i tots els seus directius. Un presumpte delicte d'aquestes característiques, però, hauria d'estar per sobre de tot. Vaja, sembla que al final sempre els interessos propis tiren més que la suposada tasca global d'un periodista».

«Normal que en poques ocasions la societat ens qüestioni i digui que acabem estant al servei dels gegants».

Mercedes Milá al costat de la seva família pel carrer.
Mercedes Milá ha estat qüestionada per mantenir-se allunyada del cas de Carlota Prado. | Gtres 

Per acabar, ha explicat per què qüestiona ara a Mercedes Milá. «Aquesta carta que estic ara, fa anys que la volia publicar, però crec que és el moment perfecte davant l'obertura del judici oral. I no és un retret».

«No et culpo absolutament de res, ni molt menys et responsabilitzo de res, però sí que volia deixar constància del meu parer. De la decepció i el desencís que he sentit amb algú que ha estat tot un referent per a mi i ha marcat de certa manera la meva vida professional».