Mila Ximénez estrena 'look' al plató de 'Sálvame'

Mila Ximénez, una gran lluitadora: un repàs per 6 moments clau de la seva vida

La col·laboradora ha mort als 69 anys

Mila Ximénez ha mort als 69 anys després d'una dura lluita contra el càncer de pulmó. Una malaltia que ha arrossegat des del passat estiu i ha acabat amb la seva vida quan encara tenia molts anys per davant.

Sense rendir-se en cap moment, la col·laboradora va fer gala de la seva enorme valentia i optimisme des de l'inici del seu tractament.

«La meva oncòloga em diu que soc una valenta i jo li dic que no tinc més remei perquè hi ha molta gent que m'estima. Passi el que passi, i sigui el que sigui, estaré d'empeus sempre. Tinc caràcter, alegria, amics, funcionalitat i moltíssimes ganes de viure», deia a 'Sálvame' fa uns mesos.

Mila Ximénez, una lluitadora nata que ha sabut encaixar tots els cops de la vida

La seva personalitat lluitadora i la seva il·lusió per la vida van ser fonamentals per mantenir-la sempre de peu durant el seu dur i infructuós tractament contra el càncer. Sessions de quimioteràpia, radioteràpia i, fins i tot, fàrmacs experimentals als quals s'enfrontava amb ànim i coratge.

Això no vol dir que la tertuliana no hagi tingut moments de debilitat i feblesa. Com és lògic pensar, els sentiments de por i desesperança també van rondar el seu cap en moltes ocasions, cosa que mai va amagar.

«A mi m'agrada viure amb qualitat de vida. A mi si em diuen que em queda x temps, em vull organitzar, saber com vull passar-ho. Mentre pugui estar així, bé, però si això va per llarguíssim i no saben si me'n sortiré... ho deixo. M'agafo una casa al camp, me'n vaig de viatge o el que sigui, però s'ha acabat», assegurava en una de les seves últimes intervencions a 'Sálvame'.

Després donar-ho tot, finalment Mila Ximénez no va tenir més remei que dur a terme la idea que tenia en ment des de feia diversos mesos. El tractament no funcionava i la col·laboradora va voler rebre l'alta hospitalària per passar els últims dies de la seva vida a casa i en companyia dels seus éssers estimats.

Els seus germans i la seva filla Alba no es van separar ni un minut del seu costat. Complia així el seu desig de posar punt i final a la seva vida envoltada de l'amor de la seva família. Amb aquesta decisió, Mila Ximénez va ser tot un exemple de com afrontar els cops de la vida. Una cosa a la qual ha estat acostumada al llarg dels seus 69 anys de vida.

Els sis moments clau en la vida de la Mila Ximénez: 69 anys d'alegries i patiment

La col·laboradora ha tingut una vida de llums i ombres, que ha estat plena de moments d'enorme alegria, però també patiment. Moments claus que recollim en aquesta llista que serveix per homenatjar una dona que mai va perdre el somriure, tot i no tenir una vida gens fàcil.

1. La seva relació d'amor tòxica amb el tenista Manolo Santana, el pare de la seva filla Alba. Tots dos van viure una vida de festes i excessos en què també van estar presents els maltractaments.

2. El naixement de la seva filla Alba, el gran motor de la seva vida. Va haver de renunciar a la seva petita durant un temps per donar-li una bona vida, però sempre va estar convençuda que podria recuperar-la després de superar les seves addiccions.

3. La seva relació amb l'empresari Rafael Aguilera en els 90. Un romanç que va tenir les seves anades i vingudes fins que ell va morir l'any 2018.

4. La seva aparició a la televisió com inventora d'un gènere televisiu. El 2003, Mila Ximénez va iniciar una nova etapa en la història de la televisió en parlar d'Isabel Pantoja a 'Aqui hay tomate'.

5. La mort dels seus pares. El 2008 Mila Ximénez vivia un dels cops més durs de la seva vida en perdre als seus dos progenitors en tan sols 12 mesos de diferència.

6. El diagnòstic de càncer. Finalment, el moment més dur de la seva vida va arribar quan fa un any rebia la notícia que patia la malaltia que, avui, ha acabat amb la seva vida.