Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Montoro, el nen mallorquí més famós a les xarxes

Miquel Montoro, el nen mallorquí més conegut a les xarxes, assegura haver patit 'bullying'

El jove de 12 anys és tot un fenomen nacional gràcies a la seva divulgació a YouTube sobre el món rural
Miquel Montoro, el nen mallorquí més famós a les xarxes
Miquel Montoro, el nen mallorquí més famós a les xarxes | YouTube

Quan un llegeix o sent el nom de Miquel Montoro no reconeix qui és, no obstant això, qualsevol que estigui al corrent de l'actualitat o tingui xarxes socials sap de qui parlem. Es tracta del nen mallorquí de 12 anys que congrega una horda de seguidors incondicionals després de reaccionar en un vídeo al menjar que un dia va preparar la seva mare. Efectivament, Miquel és el nen de l'«hòstia, pilotes, què en són de bones, m'encanten». Aquest jove, que ja va aconseguir una mica de fama amb el vídeo viral de 'ses taronges', en què recomana el potencial del cítric per a curar refredats, ja acumula més de 24 consells i capítols a Youtube.

Una fama inesperada  

I és que, a vegades, la xarxa social no només otorga fama als mateixos de sempre, sinó que la justícia poètica sembla entrar per alguna escletxa de llum a la gairebé absoluta foscor de YouTube. Ara bé, Miquel tampoc ho pretenia. «Mai vaig pensar que tindria tant d'èxit», reconeix el jove en una entrevista en 'La Vanguardia'. La veritat és que el jove és una autèntica enciclopèdia del món rural: domina i coneix tot allò relacionat amb el camp i no dubta a divulgar-ho amb l'única fi que la gent aprengui. «El camp és la meva vida», professa.

És tal la seva passió que la seva primera paraula va ser 'tractor0. «Va ser horrorós», admet la seva mare rient-se. «El seu pare estava súper content, però jo li deia que no ho anés dient per tot arreu».

L'èxit, malgrat ser merescut, no l'ha convertit en un egòlatra. «Crec que ho porto bé. Sé que sóc un nen normal i corrent que li agrada fer aquests vídeos, pujar-los, i que la gent aprengui d'ells», indica Miquel. Tots els matins es lleva «prest» —alguns per anar a l'escola, quelcom, com a qualsevol nen de la seva edat, no l'apassiona— per a viure de la manera més saludable possible. Els caps de setmana recorre amb la seva família els 12 km que separen el seu domicili d'Artà per anar a la petita finca que tenen a Sant Llorenç donis Cardassar, on grava la majoria dels seus vídeos i presenta els animals que tant s'estima.

La seva mare, a més, assegura que, malgrat la fama, «continua fent la seva vida normal», però, per descomptat, continuen exercint de pares —ara amb una mica més de cura— «perquè cal no oblidar que només és un nen». El jove és tot un fenomen nacional. Sense exagerar. Tant és així que al carrer ja el reconeixen i li supliquen que no canviï, quelcom li encanta escoltar. Paral·lelament, el jove apareix cada setmana en un programa de la televisió autonòmica mallorquina  per parlar de la vida rural.

Qui s'encarrega de gravar els vídeos és la seva germana Laura, de 18 anys. «Es pot dir que és la meva mànager», reconeix Miquel. El seu accent, la seva desimboltura, la seva facilitat per a comunicar i, per descomptat, les seves ganes per donar a conèixer el seu estil de vida preferit han fet que conreï —mai més ben dit— un renom que el col·loca entre alguns dels continguts de YouTube que encara valen la pena.

Un tràgic capítol 

Amb tot, la vida de Miquel no sempre ha estat fàcil. A l'escola, «se'n reien de mi i m'insultaven perquè estic una mica gordet», lamenta el jove. Per casualitats de la vida, no tan estranyes, els que li feien 'bullying' ara volen ser els seus amics. Però ell no cedeix: «Jo els dic que no vull perquè em van fer molt mal en el seu moment», explica. La seva mare assegura que «no és fàcil» veure al seu fill així. «Vam estar molt prop d'ell. Li vam dir que havia de seguir endavant amb les seves idees i les seves conviccions sempre que no fes mal a ningú», recorda. Afortunadament, gràcies, també, al suport dels seus bons amics, ja és aigua passada.

També et pot interessar...