Pla general de Miquel Valls

Miquel Valls, nerviós en saber que pot perdre-ho tot arran de la seva mala decisió

De reporter a presentador, així ha estat el canvi de Miquel Valls

L'estrena de Miquel Valls com a presentador a Ya es mediodía ha agafat per sorpresa a molts. Després de la inesperada marxa de Sonsoles Ónega, que fitxava per Antena 3, els directius van haver de trobar substitut ràpidament.

El candidat no va ser cap altre que Joaquín Prat, el qual va abandonar Cuatro al día per incorporar-se a la sobretaula de Telecinco. Tot i això, el canvi va ser breu, ja que agafava vacances i tornava a deixar orfe el programa.

Entre tota aquesta inestabilitat que està afectant Mediaset, semblava que Miquel Valls era el perfil més adequat per donar el relleu, perquè és un vell conegut del grup. Ha treballat de reporter per a El programa de AR i En el punto de mira.

Imatge de Miquel Valls i Ana Rosa Quintana
Miquel Valls ha estat un dels reporters més reconeguts d'Ana Rosa Quintana | Telecinco

El debut com a presentador de Miquel Valls

Així les coses, aquest dilluns 1 d'agost, Miquel Valls s'estrenava al capdavant de Ya es mediodía. Per descomptat, els habituals del programa no han trigat a deixar gaire clar el que pensen sobre aquesta incorporació. Tot i que hi ha opinions força favorables, han pesat més les veus negatives.

«Miquel Valls és clar que no connecta amb l'audiència, li beneficia Joaquín Prat», apuntaven alguns a Twitter. «No fan res bé i no escolten res a l'audiència», assenyalava un altre.

Imatge de Miquel Valls exercint de presentador a Telecinco
Miquel Valls presentant Ya es mediodía aquest 1 d'agost | Mediaset

Molts han estat els que han trobat a faltar Marc Calderó, qui s'encarregava normalment del format quan Sonsoles es prenia un descans. «Marc és millor, és més proper» o «Marc Calderó val or», així comparaven els espectadors la feina del barceloní amb la de Miquel Valls.

Tanmateix, el que molta gent no sap és que la decisió de posar Miquel Valls no és arbitrària. I és que, pocs dies després de la fugida de Sonsoles a la competència, Marc Calderó feia el mateix amb TVE. Amb aquest panorama, els directius no han tingut més remei que optar pel reporter.

A això també cal sumar el festeig que el nou presentador de Ya es mediodía manté amb David Valldeperas, el director de Sálvame. Va ser a finals del 2021 quan es va destapar aquesta relació entre tots dos. Per tant, haurà influït això en el fitxatge?

Fotomuntatge de Miquel Valls i David Valldeperas
Miquel Valls i David Valldeperas mantenen una relació de parella des del 2021 | Catalunya Diari

Com estarà vivint aquestes crítiques Miquel Valls?, s'estarà penedint de la seva decisió? Encara és aviat per saber-ho, ja que només és el primer programa i, amb unes crítiques així, sempre hi ha marge per millorar.

Així les coses, veurem si l'audiència és més receptiva al nou presentador abans que Joaquín Prat es reincorpori després de les vacances. I, a més de Miquel, una altra cara coneguda que s'incorpora a la plantilla és la de María Verdoy. Després de la cancel·lació de Viva la Vida, es posa al comandament de la secció Fresh del magazín.

La mà negra de Mediaset

Davant de tots aquests esdeveniments, la pregunta inevitable és si Mediasetestà vivint algun tipus de malefici. Sí, perquè les espantades de la filla de Fernando Ónega i de Marc Calderó no són els únics contratemps. A tot això hem d'unir-li l'acomiadament de Paz Padilla o la cancel·lació de formats com Ya son las ocho oViva la vida.

A més, tampoc ens podem oblidar de la ratxa d'accidents que ha sacsejat Mediaseten general i Sálvame en particular. Començant per Belén Esteban i Chelo García Cortés, les quals es van lesionar en ple directe la cama i la mà, respectivament.

Així mateix, altres episodis fatals han estat el trencament de braç de Lydia Lozano, l'atropellament de Belén Rodríguez o l'accident de moto de Pipi Estrada. Després d'això, esperem que Miquel Valls no corri la mateixa sort que la resta.