Primer pla de Carme Chacón.

'Miquelete', el fill de la catalana Carme Chacón que no va poder acomiadar-se d'ella

Chacón va tenir un fill amb Miguel Barroso

La catalana Carme Chacón, una de les polítiques més estimades del PSC i el PSOE, ens deixava l'abril del 2017, víctima d'una cardiopatia. En el moment de la seva mort, el seu fill Miquel, més conegut per 'Miquelete', es trobava a la platja amb els seus cosins. Quelcom que va provocar que no es pogués acomiadar de la seva mare.

El director de cinema Mariano Barroso, molt unit a la seva excunyada, va dedicar-li unes emotives paraules. «Avui ens ha deixat de sobte, quan més brillava el sol, mentre el Miquel jugava amb els meus fills a la platja. T'estimem tant...», va escriure.

Carme Chacón estava molt unida al seu fill

Chacón va tenir un fill amb Miguel Barroso, que havia estat assessor de Zapatero durant la seva etapa a la Moncloa. Quan va morir la catalana, hi va haver certs dubtes sobre el futur del menor.

El seu pare vivia a cavall entre Madrid i Cuba per motius laborals. Es va pensar en la possibilitat que es traslladés a Catalunya, on es trobava gran part de la família de la política. Quelcom que no seria cap problema per a cap de les dues parts, ja que tenien molt bona relació i només buscaven el millor per al nen.

L'oncle del petit, Marí, explicava aleshores a El Español que «Miquel està bé i molt protegit. És molt estimat». Aprofitava per elogiar la que havia estat la seva cunyada, a qui definia com dona «coherent, generosa i valenta».

Imatge de Carme Chacón.
Carme Chacón, durant la seva etapa al PSOE | GTRES

Per a Carme, el seu fill ho era tot. Era habitual que l'acompanyés a veure els partits del Barça o que passessin temps junts a casa. L'últim missatge que va publicar a les xarxes socials anava dedicat al petit.

Carme Chacón tornava dels Estats Units. «Volant sobre l'Oceà rumb a Madrid. Ganes de casa, ganes d'estimar i moltes ganes de 'Miquelete'», escrivia a Instagram.

El nen va ser famós fins i tot abans de néixer. El 19 de maig de 2008, la socialista va causar sorpresa per una foto que va sortir a la llum. Va ser la primera dona al capdavant del Ministeri de Defensa que la van fotografiar embarassada per una revista.

Imatge de Carme Chacón.
Carme Chacón va tenir una exitosa carrera laboral | GTRES

Quan va decidir apartar-se de la política, va tractar de centrar-se en l'advocacia i la docència com a professora resident a Miami. Tot això sense descuidar el seu paper com a mare.

Li preocupava molt la seva educació i volia que tingués una vida tranquil·la, tot i les circumstàncies. Estudiava en un dels col·legis públics de Madrid més reconeguts. Es tractava del primer centre bilingüe del barri de Chamberí.

Imatge de Carme Chacón.
Carme Chacón era una persona molt reconeguda pels seus companys | GTRES

Carme Chacón, una persona molt estimada

Carme Chacón va morir a conseqüència d'una cardiopatia a casa seva, situada al carrer Viriato de Madrid. La seva marxa tan sobtada va deixar un gran buit entre els seus familiars i amics ja fa cinc anys.

'Miquelete' es trobava a la platja amb el seu pare, els seus oncles i els seus cosins, sense assabentar-se del que havia passat amb la seva mare. «Per sort va ser així», deia José María Barreda, un bon amic de la família. «Malgrat que tots sabíem que patia aquesta malaltia, no podíem imaginar-nos que passaria una cosa així», lamentava.

Tot i que estava divorciada de Miguel, la relació entre tots dos era molt bona. Sempre va voler que el nen estigués molt a prop seu. Fins i tot, que gaudís de les seves germanes, filles que havia tingut Miquel en un matrimoni anterior.

Tot just conèixer-se la notícia, els familiars de Carme Chacón es van desplaçar d'urgència a Madrid des d'Esplugues de Llobregat. Sempre que podia presumia dels seus pares. Ella advocada i ell un arquitecte d'origen almerienc, encara que molt vinculats al municipi català.