Ana María Aldón, en una imagen de archivo

'El mires amb odi i fàstic': Ana María Aldón, obligada a reviure el seu angoixant passat

La dona d'Ortega Cano va parlar per primera vegada sobre això durant el seu pas per 'Supervivientes 2020'

Va ser durant el seu pas per 'Supervivientes 2020', quan Ana María Aldón es confessava entre llàgrimes sobre l'infern que va viure quan només era una nena. «Vull perdonar el meu pare perquè era un home molt dur, de vegades inhumà amb la meva pròpia família, especialment amb la mare. Va ser una bèstia humana. Durant anys va torturar a la meva mare. Nosaltres ho vèiem. Sóc la menor dels meus sis germans. Ens agafàvem sota el llit dia rere dia». Aquest era el duríssim testimoni de la dona d'Ortega Cano.  Una vivència que, segons ella mateixa ha explicat, no va compartir ni tan sols amb el seu marit, a qui només li ha deixat entreveure pinzellades del seu dolorós passat. Fins a tal punt arribava el seu sofriment, que fins i tot confessava que havia pensat en matar el seu pare. «Des que tinc ús de raó he volgut tenir un ganivet a la mà per matar el meu pare».

No obstant això, amb el pas del temps va aconseguir perdonar. «Després de molts anys el meu pare va anar canviant, li van trobar un càncer i va morir en poc més de dos anys. Vaig creure que l'havia perdonat però no és així. Ara sí que és el moment de perdonar i deixar aquesta càrrega com tant em vaig jurar. Aquí m'he adonat que ja està perdonat. El meu pare fa 20 anys que no és amb nosaltres i està perdonat». Tot i això, aquests durs moments sempre l'han perseguit, i és que la seva infància i adolescència es van veure completament destrossades. «Volia créixer i ser major d'edat. Aquests dies acabaven de la pitjor manera possible. A l'endemà li queia la cara de vergonya quan veia a la meva mare amb la cara morada. La meva mare era un àngel que va caure del cel». De fet, Ana María segueix molt unida a la seva mare, i va patir moltíssim quan la van acusar d'haver-se desentès d'ella.

Després que la dona d'Ortega Cano comencés la seva aventura com a col·laboradora a 'Viva la vida', els rumors sobre que necessitava els diners per treure la seva mare i la seva germana de la pobresa en què vivien, —ja que segons assenyalaven diversos mitjans, vivien en una humil barriada de Cadis—, els comentaris sobre les deplorables condicions en què les dues dones podien estar vivint no deixaven de sentir-se. Tant és així, que Aldón es va veure en la necessitat d'explicar-se i aclarir que la seva mare vivia a la casa familiar de tota la vida, que estava en les millors condicions possibles, i que tant ella com el seu marit s'encarregaven que no li faltés de res.

Ara, amb el tema del maltractament que ha posat de manifest Rocío Carrasco, Emma García no ha pogut evitar preguntar-li a la seva companya sobre el seu passat. «Jo era l'ullet dret del meu pare, però mai vaig poder perdonar certes coses», ha assegurat la col·laboradora de 'Viva la vida'. «El mires amb odi i amb fàstic». Així, Ana María Aldón ha recordat el malson que va viure quan tot just era una nena i va presenciar la violència del seu pare cap a la seva mare. Una terrible situació que hi havia a casa seva, i que l'ha fet ser més fort. No obstant això, això no la va protegir d'haver-se enfrontat a maltractaments per part d'una de les seves parelles, a la qual en el seu moment va decidir no denunciar i optar per trencar definitivament. «No vaig arribar a tenir una relació normal abans d'Ortega Cano, perquè no estava disposada a aguantar res», ha explicat.

Sense buscar-ho, Ana María també s'ha vist embolicada en tot l'enrenou que s'ha format a causa del documental de Rocío Carrasco, i fins i tot s'ha sentit en l'obligació de sortir en defensa dels seus. Així, un cop més ha demostrat que té caràcter per posar al seu lloc als paparazzis, als quals ha ordenat callar quan han començat a assetjar al seu marit.