Atacs i crítiques a Rosa Maria Sardà el dia de la seva mort

L'actriu va morir l'11 de juny després d'anys de lluita contra el càncer
Rosa Maria Sardà recollint un Goya
Usuaris independentistes critiquen Rosa Maria Sardà després de morir | EFE

L'actriu Rosa Maria Sardà va morir el dijous, 11 de juny, deixant el món del cinema i la televisió de dol quan encara no s'havia recuperat de la mort de Pau Donés. En tots dos casos, la mort va ser ocasionada per un càncer contra el qual tots dos lluitaven des de feia anys. 

En el cas de l'actriu catalana, la seva mort va propiciar missatges de condol de tot el món artístic i cultural, però també des de la política, fins i tot la independentista, amb qui havia estat molt crítica en diverses ocasions. 

El president de la Generalitat, Quim Torra, Carles Puigdemont, Gabriel Rufian i altres personalitats públiques catalanes van enviar els seus condols als familiars de Rosa Maria Sardá i van destacar la seva llarga trajectòria professional.

Tot i això, alguns usuaris de les xarxes socials, afins a l'independentisme, van recordar les crítiques de l'actriu cap al moviment i van deixar comentaris que no han estat molt ben rebuts per la resta de tuitaires. 

«Espero que el Govern no li faci cap homenatge després d'haver despreciat la Creu de Sant Jordi», «I a mi què. Que en pau descansi. Com va dir, ' que s'esperin a que no hi sigui per ser independents'. Doncs au, ara ja ho podem ser» i «una espanyolista i anticatalana menys» són alguns dels missatges que s'ha pogut trobar a la xarxa social. 

Rosa Maria Sardà, molt crítica amb l'independentisme

L'actriu no va tenir pèls a la llengua durant la seva vida per criticar allò que no li agradava, i en els últims anys s'havia mostrat molt crítica amb l'independentisme i els governs de Puigdemont i Torra.

El passat mes de desembre, per exemple, l'actriu va carregar contra Quim Torra en una entrevista a 'La Vanguardia' per la seva acció —o inacció— davant els CDR: «els cataloguen de valents, en lloc de vàndals». 

Respecte dels exiliats pel procés judicial contra els responsables de l'1 d'octubre, va arribar a dir que «tenen molta cara i molt victimisme. No són víctimes de res, han escollit el seu destí».

Aquest tipus de declaracions van convertir Rosa Maria Sardà en una de les veus catalanes més crítiques de l'independentisme.


Comentaris

envia el comentari