La dona del temps de TVE Mònica López

La meteoròloga Mònica López, criticada durament pel seu aspecte físic

La dona del temps de TVE ha rebut una carta d'una exprofessora de la UB plena de comentaris ofensius

La meteoròloga catalana Mònica López fa anys que demostra la seva professionalitat com a dona del temps de TVE, després d'haver debutat als informatius meteorològics de TV3. Ha estat ara, als seus 44 anys, quan ha rebut unes dures i ofensives crítiques per part d'una espectadora.

L'espectadora li va fer arribar una carta per correu postal que va fer esclatar a López qui ha volgut compartir a través de les xarxes socials l'escrit que ha rebut i, a més, ha donat la seva opinió sobre aquest fet. La dona del temps ha manifestat que  està «farta» que la gent senti que «té el dret d'agredir-me» pel simple fet de ser un personatge públic i sortir per la televisió.

López ha rebut crítiques sobre el seu aspecte físic
López ha rebut crítiques sobre el seu aspecte físic | Twitter (@monicalopez_tve)

 

«Tens les cuixes molt grosses i molt lletges»

La dona del temps de TVE ha matisat que també està farta perquè «cap dels meus companys, homes, han rebut aquesta mena d'insults». L'espectadora li exigeix a López que ha de corregir tota una sèrie d'aspectes quan dona la previsió meteorològica per la televisió. El que comença com el que podria ser una 'crítica constructiva' sobre com moure's i expressar-se davant de la pantalla  acaba sent una carta ofensiva on s'insulta l'aspecte físic de la meteoròloga.

«Amb aquest cul tan pronunciat que té sembla que es vagi a asseure's al lavabo» diu la carta rebuda on s'afegeix «vostè té les cuixes molt grosses, molt lletges i amb aquelles faldilles tan curtes donen una mala imatge, és a dir, li queden fatal». Davant d'aquests insults la dona del temps ha manifestat que no entén què té a veure «el cul tan pronunciat que tinc, les meves cuixes grosses i lletges amb la qualitat de la informació que transmeto».

López ha qualificat aquesta actitud de «lamentable» i ha assenyalat que allò que li sembla encara «més lamentable» és que sigui una dona qui jutja d'aquesta manera el seu físic i, a més, ha indicat que es tracta d'una professora de biologia de la Universitat de Barcelona. 

La UB s'ha desvinculat de la carta enviada per l'exprofessora
La UB s'ha desvinculat de la carta enviada per l'exprofessora | Instagram (@monica.lopez.moyano)

 

La Universitat de Barcelona es desmarca de la carta enviada

La carta ofensiva que va rebre Mònica López estava signada per María del Puy. Des de la Universitat de Barcelona (UB) s'han desmarcat de la carta enviada i han condemnat a través de les xarxes socials l'actitud mostrada per María del Puy i han indicat que es tracta d'una exprofessora perquè no imparteix classes des del 2010, quan es va jubilar.

A causa d'aquesta lamentable situació, la facultat ha comunicat que revisarà l'accés al correu i als sobres oficials de persones sense vinculació al centre, ja que l'exprofessora va utilitzar aquests per fer arribar la carta a la meteoròloga.