Imatge de Mila Ximénez en una sessió de fotos per una revista

Mor Mila Ximénez

La col·laboradora de televisió, de 69 anys, lluitava contra un càncer de pulmó

Males notícies per al panorama televisiu espanyol i també per la premsa del cor. Aquest 23 de juny, Mila Ximénez ha perdut la vida després de lluitar contra el càncer de pulmó que li van detectar fa poc més d'un any.

L'exdona del tenista Manolo Santana ha estat més d'un any lluitant contra aquesta llarga malaltia. Durant el procés, Ximénez ha patit diversos alts i baixos, que li van permetre reaparèixer esporàdicament als mitjans de comunicació. Sobretot a 'Sálvame', el programa on treballava habitualment abans de patir la malaltia.

Una vida a la televisió 

Mila Ximénez, nascuda a Sevilla el 21 de maig de 1952, ha estat col·laboradora de programes de crònica social a Telecinco. Darrerament se la coneixia en gran part per la seva col·laboració a ‘Sálvame’. Als anys 80 inicia una relació amb el tenista Manolo Santana, que la fa saltar a la fama i la situa a la palestra.

Tot i que també inicia els estudis de periodisme mai acaba la docència, però comença a col·laborar amb el diari ABC. És allà on té la seva secció setmanal anomenada ‘Café con Mila Santana’ —ja que adoptà el cognom del seu marit aleshores, si bé anys després es divorcia—. 

En aquesta secció entrevista diverses personalitats com Leonard Cohen, Plácido Domingo, Terenci Moix o Miguel Bosé. També hi apareixen personatges de la ‘jet set’ espanyola com la Duquesa de Alba, Ruíz Mateos, Pedro Almodóvar o Carmen Sevilla. 

A principis de la dècada dels 2000 s’incorpora a Telecinco. Col·labora amb ‘Crónicas Marcianas’, ‘TNT’, ‘A tu lado’, ‘La Noria’, i ‘Sálvame’. També va participar en diversos 'realities' com 'Supervivientes' o 'Gran Hermano VIP'.

La col·laboradora de ‘Sálvame’ s’havia instal·lat darrerament en la polèmica. Al programa de Telecinco ha tingut importants disputes dialectals amb la catalana Karmele Marchante o el mateix Manolo Santana, la seva exparella. El juny de 2020, però, la seva vida va patir un sotrac important amb la detecció del càncer de pulmó amb metàstasi que patia.

Mostres de condol

Com no podia ser d'una altra manera, quan ha aparegut la notícia han sortit molts missatges públics d'amics, familiars i gent propera a la tertuliana televisiva.