Mor el mític periodista de la Transició, Pepe Oneto

El periodista ha mort als 77 anys després d'estar uns mesos ingressat a un hospital de Sant Sebastià

Imatge arxiu Pepe Oneto
El periodista ha mort avui després d'estar mesos ingressat en un centre hospitalari   | Cedida

El periodista i tertulià polític Pepe Oneto ha mort avui als 77 anys. Oneto estava ingressat a la Clínica Quirón de Sant Sebastià des del passat mes d'agost on va ser intervingut d'urgència mentre estava de vacances. El periodista gadità va patir un procés d'apendicitis, peritonitis que va derivar en septicèmia.

Nascut el 1942 a Oriundo de San Fernando, Cadis, Oneto va dedicar tota la seva vida al periodisme tot passant per premsa escrita, ràdio i televisió. En aquesta última va exercir com a director d'informatius d'Antena 3, entre 1996 i 1998, i també va ser membre del consell d'Administració de Telemadrid el 2016.

Una vida dedicada al periodisme

Oneto va ser un dels grans periodistes de la Transició i la Democràcia, de fet va relatar en primera persona l'actualitat del país en la seva època postfranquista. Pepe va començar al 'Diario Madrid' d'on va formar part fins al seu tancament, 1971. Poc després va publicar les seves famoses cròniques polítiques a quinze diaris, a través de les agències 'France Presse' i 'Colpisa'. Actualment, era conseller editorial i articulista del diari digital 'La República de las Ideas'. 

També es va convertir en un habitual de les tertúlies polítiques, ja fossin televisives com de ràdio. El periodista va arribar a escriure fins a tretze llibres sobre la recent història d'Espanya.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari