Álvaro Morata manté en suspens a tota l'afició del Juventus de Torí. El futbolista no ha pogut estar present en els últims partits del seu equip a causa d'un virus poc conegut que no té cura, concretament, parlem d'un patogen lligat a la varicel·la, l'herpes simple i la mononucleosi, anomenat 'citomegalovirus'. Aquest virus no és greu per a les persones amb bon estat de salut i es transmet per contacte directe amb líquids corporals.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Morata es va convertir en el jugador estrella del Juventus, i va començar la seva meteòrica carrera en l'equip italià sent un dels que més presència tenia al camp, però d'un temps ençà, el seu rendiment va començar a decaure. Com a conseqüència, el madrileny ha romàs sense golejar des del mes de desembre.
Álvaro Morata cau desplomat després d'un partit
La setmana passada totes les alertes van saltar en el moment en què Álvaro Morata va patir un desmai quan el seu equip s'enfrontava a Porto. Al terme del partit, les forces del futbolista li van fallar i va perdre el coneixement. «Morata no estava bé, fa alguns dies que no està bé. Va tenir febre i no es va recuperar bé. Va entrar en el moment de necessitat, però en acabar el partit va haver de tombar-se, va tenir uns marejos. Va estar malament i estava al límit», va explicar Andrea Pirlo, entrenador del Juventus de Torí, durant una entrevista per a la cadena italiana 'Sky Sport'.
Sembla que Pirlo no tenia pensat treure a Morata al camp de joc a causa que feia setmanes que no estava en plena forma, però quan quedaven només 30 minuts de partit i la Juventus perdia per 0-2, va decidir treure al madrileny de la banqueta. L'esforç realitzat en aquesta última mitja hora de partit, va ser suficient perquè Álvaro patís un desmai tot just acabar el partit.
El 'Citomegalovirus' és el causant de l'estat de salut de Morata
El baix rendiment del futbolista van fer que aquest se sotmetés a diverses proves mèdiques donant com a resultat una infecció per 'citomegalovirus' (CMV), una patologia que no té cura i de la qual es coneix més aviat poc. Per fortuna, la gran majoria de les persones infectades per aquest virus no presenten símptomes greus que puguin posar en risc la seva vida.
A vegades no es presenten símptomes o es manifesta de manera lleu, tanmateix, el 'citomegalovirus' pot provocar marejos, cansament o mal de panxa a conseqüència de la baixada de defenses que el virus provoca en l'organisme. Encara que no té cura, els afectats per aquest patogen reben tractament per retardar la reproducció del virus.
L'administració de medicaments antivirals són la millor opció per frenar la proliferació de virus en l'organisme, però no resulten útils per a la seva eliminació, ja que es tracta d'una malaltia que no té cura. Actualment hi ha investigadors que estan estudiant nous medicaments i vacunes per a evitar i prevenir el virus.
El 'citomegalovirus' pot passar per períodes d'inactivitat creant la falsa sensació que el virus ja ha estat eliminat, però es tracta d'una de les característiques del patogen que pot tornar a reactivar-se amb el temps. En persones amb bona salut, aquest virus roman pràcticament inactiu.
Així es transmet el virus
La manera més comuna que hi ha de transmissió del 'citomegalovirus' és a través dels fluids corporals. Només si el patogen està actiu en el nostre organisme, podem contagiar als altres en entrar en contacte amb la sang, l'orina, la saliva, la llet materna, les llàgrimes o mitjançant les relacions íntimes.
En general aquesta mena d'infecció no genera complicacions, però tot depèn de la bona salut que es tingui en el moment d'haver contret el virus. La millor manera de prevenir-lo és mantenint una higiene correcta tant personal com de l'entorn.