Hores més tard que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, fos contundent en roda de premsa que «no pertoca» a les manifestacions del '8 de Març', el periodista Iker Jiménez i els seus col·laboradors de 'Horizonte', han seguit la mateixa línia de retreure qualsevol declaració que encoratgi la celebració d'aquesta concentració massiva de gent.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
«Vostès han sentit, jo no m'ho acabo de creure, que hi haurà reunions i manifestacions en el 8 de març», confessava Iker després d'escoltar des del ministeri d'Igualtat i a diverses activistes feministes la promoció d'aquesta manifestació. Per la seva banda, Pablo Fuente ha opinat que «no m'agraden les bromes macabres». La delegació del govern a Madrid ha rebut diverses peticions de manifestacions pel 8-M i no s'han prohibit «perquè compliran els paràmetres».
Els col·laboradors clamen contra la decisió de la delegació del Govern a Madrid
«Aquesta mateixa persona (José Manuel Franco), deia que l'any passat no hi havia dades objectives per prohibir el 8-M, i que encertar la travessa els dilluns és fàcil. Doncs ara li dic que tenim dades que això és una temeritat i una broma macabra. M'alegro que Darias hagi sortit a dir que per coherència i dades epidemiològiques 'no pertoca' a tot això», sentenciava Fuente.
A més, el tertulià va treure a la llum un informe del CSIC on es descriuen les greus conseqüències del passat 8-M: «Les ciutats actuen de transmissores del virus i el control de la mobilitat és fonamental quan el nivell d'infecció comunitària és alt». «No sé si seguim elaborant documents per vendre'ns al pes. Espero que regni el seny i no es faci, crec que hi ha moltes formes de fer-ho. És un sense sentit», es lamentava Fuente.
«La Covid no ha dit encara la seva última paraula»
Per al doctor César Carballo és «bogeria, no és moment per a això. Podem tenir una variant espanyola del virus i no ho sabem. La Covid no ha dit encara la seva última paraula», apunta. A més, acusa la classe política d'enviar «missatges contradictoris», perquè, per exemple, després de les eleccions catalanes «per segon dia consecutiu a Catalunya l'índex reproductiu i la positivitat de les proves augmenta».
També ha volgut opinar sobre aquest polèmic tema la doctora Montoya, que indicava que tot i anunciar-se que seran concentracions d'un màxim de 500 persones, serà difícil controlar que no se superi aquest aforament: «Estem eliminant les nostres defenses i li estem facilitant al virus entrar. Ens sorprenem, perquè hi ha moltes formes de manifestar-se, però contacte amb 100 o 200 persones no. Hem d'aprendre dels errors».
Aquesta sanitària ha assenyalat que, «les prioritats les tenim molt clares i és combatre el virus. Cal pensar que Setmana Santa no existeix, estem en una guerra i no tenim les eines necessàries per poder sortir lliurement», opinava aquest dimecres a 'Horizonte'.
«O són ineptes o tenen mala fe»
Finalment, el psiquiatre i forense José Miguel Gaona, ha incidit com la resta de col·laboradors de la taula de debat. El doctor es mostra contundent davant la possibilitat que es permetin manifestacions en plena pandèmia de la Covid: «O són ineptes o tenen mala fe, perquè que a hores d'ara amb tantíssims morts que algú se li acudeixi fer una manifestació quan ens estem jugant la vida és que és criminal, i el que revela l'actitud que hi ha darrere d'aquesta comunicació».
"O son ineptos o tienen mala fe... porque a estas alturas decir que vamos a permitir una manifestación..." @doctorgaona#Horizontepic.twitter.com/kFZxXgAXM5
— Iker Jiménez (@navedelmisterio) February 24, 2021
A més, Gaona sentenciava amb aquesta altra frase a 'Horizonte': «Altres països van a la caça del virus i nosaltres sempre anem a segones intencions. Estem en plena guerra i fins que no s'entengui això, que ens estem jugant l'economia i la vida, no ens podem permetre aquestes estupideses i mediocritats».