El món taurí plora la pèrdua de Fabiola, la filla del mític Álvaro Domecq

Mare dels Luis i Antonio Domecq, ha mort a Jerez de la Frontera, ciutat de la qual el seu pare va ser alcalde

Imatge de l'enterrament de Fabiola, filla d'Álvaro Domecq
El món taurí plora la mort de Fabiola, la filla d'Álvaro Domecq. | GTRES

El món de la tauromàquia plora la inesperada mort de la filla del torero Álvaro Domecq, Fabiola Domecq Romero. Fabiola moria el passat dimecres 16 de setembre i el mateix dijous, a dos quarts d'onze del matí, se celebrava una missa funeral per ella a l'església de Santo Domingo de Jerez de la Frontera.

Era la representant d'una gran dinastia taurina i del món del cavall, una de les famílies més conegudes i estimades de Jerez, a la qual pertanyia pel seu pare. A més, la família és propietària de la ramaderia Torrestrella i Álvaro, germà de Fabiola, és director tècnic honorífic de la Reial Escola d'Art Eqüestre de Jerez. Una família vinculada des de sempre a les seves arrels.

Fabiola moria als 79 anys a la finca Los Aguijones (Benalup, Cadis). Va tenir deu fills: Fabiola, Luis, María José, Isabel, Antonio, Valvanera, Esperanza, Patricia, Rocío i Reyes. Un dels moments més difícils de la seva vida i dels més recordats va ocórrer el març de 1991, quan perdia quatre de les seves filles en una accident de trànsit. Aquella tragèdia va commocionar tot el país i va sorprendre l'enteresa amb què Fabiola i el seu marit es van enfrontar a una situació tan delicada. Van afrontar aquesta situació aferrant-se a la seva fe gràcies a les seves fortes conviccions religioses.

Fabiola serà recordada per bolcar-se en nombroses tasques i causes socials

A banda d'aquest fet inesborrable, Fabiola va destacar sempre per la seva empatia cap als altres i va estar bolcada en nombroses causes socials. El passat mes de juliol, com explica 'Vanitatis', va sortir a la llum que la finca familiar passava a mans de nous propietaris i la ramaderia Torresestrella era traslladada a una altra propietat de la família, el Carrascal, a la mateixa localitat de Benalup.

Aquesta venda va ser rebuda amb molta pena, ja que els últims anys, els Domecq havien començat a gestionar a nivell turístic la finca. Així mateix, Alburejos era el refugi de molts toreros que buscaven en el camp i en l'amistat de la família Domecq intimitat i desconnexió.

Entre les persones que formaven part del seu cercle íntim i que van tenir l'oportunitat de conèixer Fabiola, hi havia noms molt coneguts, des de l'actor Mario Moreno 'Cantinflas', que va establir gran amistat amb ells per les seves visites a Sud-amèrica, fins al rei emèrit, Joan Carles I, que s'hi va allotjar en nombroses ocasions.


Comentaris

envia el comentari