Natacha Jaitt

L'estranya mort sense resoldre de Natacha, concursant de 'Gran Hermano'

Són moltes les incògnites que envolten la mort de l'exconcursant de 'Gran Hermano'

Natacha Jaitt, l'exconcursant argentina de 'Gran Hermano 6', va morir el 23 de febrer de 2019 en una discoteca sota circumstàncies estranyes. Gairebé tres anys després de la seva mort, la policia argentina ha fet fins a 34.000 intents per desbloquejar l'iPad de l'artista, encara que sense èxit. El dispositiu portàtil podria tenir la clau de la seva estranya mort.

Segons el diari 'La Nación', els investigadors volien obrir els arxius amb les claus que va donar la família de Natacha. Però aquestes contrasenyes eren antigues i no eren vàlides.

Els forenses van assegurar que la mort de l'exconcursant de 'Gran Hermano' es va produir per causes naturals a causa d'una fallada multiorgànica després de consumir cocaïna. «La mort de Jaitt es va produir per edema del pulmó dret i fallada multiorgànica», deia l'informe de l'autòpsia.

Natacha GH
Natacha Jait va morir fa gairebé tres anys. | Arxiu

Natacha Jaitt va ser trobada morta a l'habitació d'una sala d'esdeveniments

El seu cos va ser trobat en una habitació de la sala d'esdeveniments Xanadú, on l'argentina havia acudit per participar en un sopar. El sumari per la mort de Natacha ja suma 1.200 folis i la Policia va exposar que no hi va participar ningú.

Encara que no es va poder visionar què hi havia al seu iPad, els investigadors sí que van veure 20.000 imatges, 400 vídeos i 300 converses de WhatsApp. Al seu telèfon tampoc no es va trobar res sobre les suposades amenaces rebudes per denunciar una sèrie d'abusos contra els futbolistes del planter d'Independiente.

Al seu dia, Raúl Velaztiqui, promotor d'espectacles de Xanadú, va ser detingut per amagar el telèfon mòbil de Natacha al seu automòbil. El dia que van trobar morta Natacha, cinc persones van declarar davant la Justícia i només un, Raúl Velaztiqui Duarte, va ser detingut. Sis mesos després de la mort de l'argentina, Velaztiqui va ser absolt de prestar testimoni fals.

El commovedor missatge de la filla de Natacha clamant justícia

Després de gairebé tres anys de patiment, la família de Natacha continua sospitant que va ser assassinada i continua volent trobar la veritat. La seva filla Antonella Olivera va publicar un punyent missatge al seu compte d'Instagram el mes de febrer d'aquest any.

«Avui, 23 de febrer, es compleixen 2 anys des que no hi ets. La teva ànima sempre està amb mi i sé que encara lluites perquè es faci justícia», va escriure la jove.

Natacha GH
La filla de Natacha ha clamat justícia per la mare. | Arxiu

«Els teus assassins estan lliures i ningú hi fa res. Lluitem constantment perquè el teu nom no es taqui i que ningú et falti el respecte», va escriure la seva filla fa mesos.

«T'estimo avui i sempre, allà on estiguis mai deixaré de lluitar», va sentenciar la jove. Aquesta va convocar diverses protestes perquè «cap dona sigui minimitzada en aquest patriarcat. La societat masclista pretén que ens quedem callades davant la impunitat dels que amb poder poden desfer», va concloure.

Fa un any, Alejandro Cipolla, l'advocat d'Antonella, va demanar que es fes l'exhumació del cos de Natacha per dur a terme una anàlisi semblant a la de Diego Maradona.

«Entén aquesta part que en el moment de realitzar l'autòpsia i la resta per detectar senyals de drogues o verins que poguessin haver fet col·lapsar el seu sistema. Va quedar faltant una omissió dels pèrits intervinents l'extracció de cabells per ser analitzats a fi de buscar altres substàncies. Dades que només poden ser trobades per anàlisi dels cabells de la difunta», deia l'escrit.