Primer pla de la reina emèrita Sofia.

El mot ofensiu que li va posar la mare de Sofia al rei emèrit Joan Carles

Es revelen noves informacions de la mala relació entre Joan Carles i la mare de la reina Sofia

Tothom sap de l'existència de la mala relació que el rei Joan Carles I tenia amb la mare de la seva exdona, la reina Sofia, Frederica de Grècia. Ara, però, noves informacions sobre el sobrenom amb què Frederica es referia a l'emèrit només fan confirmar encara més l'animadversió que es tenien.

La mare de Sofia de Grècia era una dona molt poc permissiva, ja que tenia molt clar el pla de vida que volia per a la seva filla. Tot i això, no tot va sortir com ella esperava, i mai va arribar a veure amb bons ulls l'enllaç de Joan Carles amb la seva filla.

D'altra banda, per a l'emèrit, Frederica tampoc era sant de la seva devoció. Segons s'ha pogut saber amb el pas del temps, van ser múltiples les topades que van tenir, i el clima familiar va arribar a ser molt complicat.

El demolidor mot amb què Frederica de Grècia es dirigia a l'emèrit

El principal pretendent que Frederica volia per a Sofia de Grècia era Harald de Noruega. Però ella sabia que això seria impossible. La sogra de l'emèrit buscava tant sí com no reactivar el turisme i l'economia de Grècia, i per això sabia que havia de casar els seus tres fills.

Joan Carles
La mare de Sofia no va arribar mai a veure amb bons ulls l'enllaç | GTRES

El 1961, Joan Carles i Sofia de Grècia van tenir la seva primera presa de contacte al casament dels ducs de Kent. Aleshores, encara que a Frederica no li semblava el pretendent ideal, sabia que Sofia podia arribar a ser reina, per la qual cosa havia de casar la seva filla amb don Joan Carles tant sí com no.

En unes vacances a Mon Repos, organitzades per Frederica, l'emèrit es va declarar a Sofia de Grècia, i va començar la seva història d'amor. Tanmateix, Frederica encara no coneixia bé Joan Carles i no sabia a qui s'estava enfrontant. I encara que la mare de Sofia comptava amb un fort caràcter, l'esperit de Joan Carles era indomable.

Sogra i gendre mai van arribar a congeniar del tot, i van protagonitzar molts enfrontaments que tots van quedar en l'àmbit familiar, és clar. Pilar Urbano, periodista experta a Casa Reial, ha revelat el curiós sobrenom que feia servir la mare de l'emèrita per dirigir-se al seu exgendre.

Frederica de Grècia es referia a ell com a «tinent de res». Però a Joan Carles això no li feia cap mal. Ell era coneixedor de la veritat de la reialesa grega i que només comptaven amb un segle d'antiguitat.

Amb el pas del temps, Frederica es va adonar que s'havia de mantenir al marge de tot el que passava a la Zarzuela. Per tant, la mare de Sofia de Grècia va entendre que era la vida de la seva filla i, sobretot, perquè no n'era el regnat.

El rei Joan Carles no es va acomiadar de Frederica de Grècia

A més, un dels fets més aclaridors sobre la mala relació entre Joan Carles i Frederica va ser quan l'emèrit no va assistir al funeral de la mare de Sofia de Grècia.

Reina Sofia
La reina emèrita era coneixedora de la mala relació | GTRES

L'emèrit era a Vaquèira Beret, el seu destí preferit per a les vacances d'hivern. Llavors, va ser Sofia de Grècia qui va assistir a donar l'últim adeu a la seva mare el febrer del 1981.

Com a dada anecdòtica, n'hi ha molts que troben força similituds entre aquesta història de Joan Carles i la seva sogra amb la de la senyora Letícia i la seva entrada a la reialesa.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp