Concha Velasco emocionada amb llàgrimes als ulls

La neboda de Concha Velasco confessa la veritat sobre la seva tia: on ha estat

Concha Velasco no amaga com es troba realment

Concha Velasco i la seva salut continua sent objecte de preocupació per part de la seva família, seguidors i amics. L'artista, que es va instal·lar en una residència als afores de Madrid el març de l'any passat, ha patit alguns alts i baixos de salut últimament. Ara, la filla del seu germà Manuel ha fet unes declaracions en què explica realment com està.

Manuela Velasco ha assistit a l'estrena de la seva última pel·lícula, Mallorca Soul, a private journey al Palau de la Premsa de Madrid. A l'acte els reporters es van interessar per la salut de la seva tieta Concha Velasco. Aleshores, Manuela va explicar que, aprofitant les festes, havia anat a visitar-la per Nadal.

Imatge de Manuela Velasco en un 'photocall'
Manuela Velasco ha explicat com va acabar l'any la seva tieta | GTRES

«Mira, jo he estat amb ella per Nadal. Li vam posar l'arbre de Nadal a l'habitació i estava animadíssima. Es va voler maquillar, es va pintar, es va fer el seu 'photocall'». Manuela assegura que Velasco rep visites a la residència de manera habitual. «Jo he coincidit aquests dies amb moltes amigues meves, companyes de professió, que venen a veure-la». Si per Concha fos, «estaria rebent visites les 24 hores del dia».

Concha Velasco va rebre l'alta l'últim dia de l'any

Les paraules de Manuela demostren el bon estat d'ànim i les ganes de continuar endavant de la seva tieta. Recordem que Concha Velasco va estar ingressada a l'Hospital Universitari Puerta de Hierro a finals de desembre per un contratemps de salut. Va ser el seu fill Manuel qui comunicava a través del seu compte deInstagram que l'estat de la seva mare s'havia debilitat.

«Com sabeu, està malalta des de finals de l'estiu del 2021. Últimament, s'ha debilitat la seva salut de manera ràpida i progressiva a causa de la seva malaltia», explicava al seu perfil. De fet, va ser hospitalitzada seguint les «directrius mèdiques», i es va decidir «amb la seva aprovació i desig», va informar Manuel.

Primer pla de Manuel Velasco
El fill de Concha Velasco ha explicat amb pèls i senyals com es troba la seva mare | GTRES

Concha Velasco va deixar el domicili de la capital per traslladar-se a un centre on tingués l'atenció mèdica i sanitària necessàries. Els seus fills, Manuel i Paco, van decidir traslladar-la a aquest centre especialitzat. «Era una situació molt complicada pel gran grau de dependència que té la meva mare, així que pensant en el seu estat de salut, des de fa setmanes viu en una residència».

«Tota la nostra família, que és nombrosa i espectacular, estem fent-li costat en aquest nou ingrés i confiem que, una vegada que els metges ho considerin oportú, li donaran l'alta aviat». Així informava el seu fill de l'empitjorament de l'estat de salut de Concha. Va rebre l'alta, però, l'últim dia del 2022 i li van prescriure rebre oxigen, a més d'evitar llargues converses, esforços i fer servir telèfon mòbil.

Una recomanació que Manuel també va voler compartir a les xarxes demanant als mitjans de comunicació que evitessin trucar a la seva mare: «Es cansa en parlar i necessitem que estigui tranquil·la».

Tota una vida dedicada a la interpretació

La val·lisoletana es va fer molt coneguda pel tema Chica Yeyé, que va suposar un autèntic himne per a l'alliberament de la dona de l'època.

Nascuda el 29 de novembre de 1939, va obtenir el seu primer paper protagonista a la pel·lícula Las chicas de la Cruz Roja amb Tony Leblanc. Es va convertir en l'actriu de moda de l'època i després va fer el salt a la televisió i al teatre.

Imatge de Concha Velasco.
Concha Velasco s'ha dedicat tota la vida a la interpretació | Europa Press

L'actriu es va retirar al setembre de 2021 amb una obra de teatre escrita pel seu fill Manuel, La habitación de María. Li va costar molt prendre la decisió d'acomiadar-se del seu públic, perquè per a ella la seva passió més gran ha estat la interpretació.

Va pujar a un escenari per última vegada al teatre Bretón de los Herreros de Logronyo, allí Concha va rebre una gran ovació en anunciar la fi de la seva carrera professional.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp