Primer pla de Felip VI

El polèmic gest del rei Felip que ningú va veure i enfureix a la reina Letícia

El rei Felip s'ha retrobat amb el seu pare

Nova polèmica a la Zarzuela. El viatge a Grècia per acomiadar el germà de la reina Sofia, l'últim rei hel·lè Constantí, està acaparant molts titulars. Amb raó, ja que s'hi ha reunit gairebé tota la Casa Reial espanyola.

La família ha passat uns anys força poc unida. Els embolics d'Iñaki Urdangarin, Joan Froilà o Victòria Frederica (sense oblidar el mateix rei emèrit Joan Carles) van obrir una bretxa important al si familiar. Aquestes disputes, però, s'han vist apartades davant de la trista mort de l'oncle grec del rei Felip.

Allà, Letícia i Felip s'han vist les cares tant amb les infantes Cristina i Helena com amb els seus fills, que hi eren reunits. De fet, les grans absents han estat Elionor i Sofia, que han volgut evitar aquesta trobada tan incòmoda.

Foto del rei Felip i la reina Letícia molt seriosos.
Felip i Letícia, seriosos durant la seva estada a Gran Bretanya. | GTRES

Felip i Letícia sempre vigilen molt amb les seves aparicions públiques. Sobretot, és la reina qui intenta mantenir tan intacta com sigui possible la imatge de la Casa Reial.

Ho veiem habitualment amb les seves filles Elionor i Sofia, les aparicions de les quals són analitzades al detall abans de dur-se a terme. Un altre exemple significatiu és el distanciament que sempre han volgut marcar amb l'anterior monarca, el rei emèrit Joan Carles.

El rei Felip dedica un tendre gest al seu pare

De fet, ho vam poder comprovar a l'arribada del funeral del rei Constantí. Felip i Letícia van arribar abans i sols, mentre que la resta de la comitiva de la Casa Reial ho va fer després. Aquesta comitiva estava formada per Joan Carles i Sofia, les infantes i els seus respectius fills. L'objectiu era que no hi hagués foto conjunta dels monarques actuals amb el rei emèrit.

Tot i controlar al detall el protocol, en aquesta ocasió el rei Felip ha decidit saltar-se les normes, cosa que haurà enfurismat la reina Letícia. I és que, obviant el distanciament que l'actual Casa Reial vol establir amb Joan Carles, Felip es va acostar al seu pare per abraçar-lo i fer-li dos petons.

Foto de la reina emèrita Sofia agafada del braç de Letícia al funeral de Constantí de Grècia.
Sofia agafada del braç de Letícia al cementiri. | Twitter

Aquest gest va passar desapercebut per tothom, però alguns mitjans estrangers el van poder captar. Totes les imatges ja estan sent comentades, ja que és la primera mostra d'afecte del monarca a l'emèrit en molts anys.

I és que, malgrat les diferències que tenen pare i fill, el moment de tristesa que ha significat la mort de Constantí ha fet que fessin les paus.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp