La nena de cinc anys que ha decidit morir

Patia una estranya malaltia neuromuscular

Una imatge de la petita Julianna. Foto: theodysseyonline.com

El debat sobre l'eutanàsia en els nens s'ha reobert als Estats Units després que s'hagi conegut la situació de Julianna Snow. Es tracta d'una nena de cinc anys que ha pres la decisió de no rebre tractament per la malatia que patia, una dolència neuromuscular, anomenada Charcot-Marie-Tooth, per la qual la nena va dir que no volia anar a l'hospital en cas que hi haguessin complicacions. La nena va preferir «anar al cel» segons expliquen els seus pares, que van decidir acatar la seva decisió.

La petita va morir dimarts passat. La seva mare ha reconegut que després de la mort de la nena, està impactada però que se sent agraïda i en pau per haver respectat la decisió que la nena va prendre. «Ella ho volia així», s'explica. Julianna va prendre la decisió de manera conscient després de llargues converses sobre el tema. Els metges es mostraven sorpresos de la seva enteresa. «Era una nena extraordinària, que demostra que un infant pot estar molt ben informat d'una malaltia molt complicada i pot transmetre els seus pensaments reflexionats», explicava un facultatiu.

Després que fa un any patís una recaiguda de la malaltia, els pares li van explicar la situació i la nena va dir que no volia tornar a l'hospital, en una conversa que la mare va publicar en un blog. Quan fa uns dies va tornar a tenir una crisi, va empitjorar i va morir en qüestió de 24 hores, assistida per personal de cures pal·liatives per estalviar-li el patiment. «Va morir a casa, a la seva habitació de princesa i als meus braços», explica la mare al blog.