Gina i Nina, les dues bessones de Mataró que participen a l'última edició de 'MasterChef Junior'

Dues nenes catalanes fan història a 'MasterChef Junior' per un detall mai vist

Les bessones participaran en el programa com una sola persona

MasterChef Junior’ ha tornat a la televisió. Després de mesos d’inactivitat per la pandèmia on el programa no va poder realitzar amb normalitat els càstings i rodatges, una nova edició de 'Masterchef' ha pogut estrenar-se finalment aquest dimarts, 15 de desembre.

Durant la presentació del programa d’ahir, els jutges de ‘Masterchef Junior’ van destacar que en aquesta edició hi havia 17 concursants i no 16 com en totes les anteriors. Les protagonistes d’aquest canvi són Gina i Nina, dues bessones de Mataró (Maresme) que participaran per primera vegada com una sola persona.

Nina i Gina, les bessones catalanes que fan història a ‘MasterChef Junior’

Les dues bessones d’onze anys són amants de la cuina des de petites, i els seus pares asseguren que feia anys que volien participar en el programa: «Feia un parell d’anys que les nenes ens deien que es volien apuntar, però sempre dèiem que no. Estant confinats vam dir de fer-ho, però no esperàvem arribar fins aquí», confessa la seva mare, Nuria Mestre, al mitjà ‘Capgròs'.

Aquest any la pandèmia del coronavirus ha impedit que els càstings es realitzessin de manera presencial, així que ‘MasterChef’ va haver d’adaptar-se. Així, aquest estiu el programa va escollir els seus candidats entre més de 10.000 participants, i ho van fer de manera completament telemàtica. Després de ser seleccionats, els escollits van estar aïllats a Madrid per prevenir qualsevol contagi.

Nuria Mestre assegura al mitjà ‘Capgròs’ que el fet que el càsting fos de manera virtual va impulsar-los a provar. «Quan ens van convocar al càsting final a Madrid ens vam adonar que la cosa es posava seriosa», afirma la mare de les bessones.

Tot i la situació de pandèmia i sent una experiència intensa per a les petites, Nuria Mestre assegura que aquesta aventura ha estat «com unes colònies» per a les seves filles. «S’ho han passat molt bé, tot i haver viscut una experiència d’adultes sent unes nenes».

Les bessones participaran com una sola persona

Gina i Nina participaran com una sola persona, tal com van explicar ahir els jutges del programa. Cadascuna d’elles prepararà un plat per separat seguint les indicacions dels professionals, però després hauran d’escollir només un plat per presentar finalment davant els jutges. D’aquesta manera, les bessones es troben en situació d’igualtat amb els seus competidors tot i ser dues participants.

Les bessones asseguren que són molt semblant físicament, però els seus caràcters i gustos són completament diferents. «Nina és més manaire, ella és més nerviosa que jo», afirma la petita Gina en una entrevista al programa.

RTVE també va compartir aquestes diferències a una nota de premsa publicada abans de l’emissió del primer programa per presentar els participants. A la citada nota expliquen que «no es posen d’acord sobre el seu jutge preferit de ‘MasterChef’: Gina prefereix a Samantha i Nina prefereix a Jordi Cruz». Les catalanes comencen amb bon peu després d’haver-se salvat de les primeres expulsions que ja van tenir lloc en aquest primer programa de la vuitena edició de ‘MasterChef Junior’.