Imatge de Joan Carles

La notícia que Joan Carles no volia que sortís a la llum: «Quan passi el pitjor»

Joan Carles sap perfectament on vol descansar

Joan Carles està molt preocupat pel seu futur. I és que, després de la mort del seu cunyat, Constantí de Grècia, la incògnita sobre on descansarà el rei emèrit quan mori s'ha convertit en una de les preocupacions més grans de la Casa Reial.

El 10 de gener passat, l'últim rei de Grècia va morir amb 82 anys a causa de diverses complicacions derivades d'un vessament cerebral. Però, no va ser fins al següent dilluns, 16 de gener, quan tota la família de la reina Sofia es va reunir per acomiadar-se d'ell.

Després de celebrar la corresponent missa funeral a la Catedral Metropolitana d'Atenes, els assistents es van traslladar fins al cementiri de Tatoi per donar santa sepultura al difunt.

Imatge dels reis emèrits acompanyats dels seus nets i filles al funeral de Constantí
Joan Carles i la seva família, units al funeral de Constantí | GTRES

A aquest solemne funeral van assistir-hi representants de totes i cadascuna de les cases reials europees, però, sens dubte, l'assistència de Joan Carles va acaparar totes les mirades.

Tot i que fa més de tres anys que està exiliat a Abu Dhabi, l'emèrit va viatjar fins a la capital grega per acompanyar la seva dona i la resta de la família en aquests moments tan durs.

Ara, i després de les morts de Constantí de Grècia i d'Elisabet II, la preocupació pel pare de Felip VI s'ha instal·lat dins de la monarquia espanyola.

I és que, tot i que encara falta molt de temps perquè arribi aquest trist moment, molts ja es pregunten on l'enterraran quan passi el pitjor.

Joan Carles ho té clar

Joan Carles té molt clar on vol que l'enterrin quan mori i així mateix ho va confessar la reina Sofia, fa temps, davant dels mitjans de comunicació del nostre país.

Després de les morts de Constantí de Grècia i d'Elisabet II, la preocupació per on serà enterrat el rei emèrit quan mori ha crescut com l'escuma. I és que, avui dia, aquesta continua sent una de les incògnites més grans que envolten Joan Carles, ja que el Panteón de los Reyes de El Escorial es troba completament ple.

Primer pla de la reina emèrita Sofia.
La reina dona pistes sobre on serà l'enterrament de Joan Carles | Europa Press

Fa un temps, la reina Sofia no va tenir cap problema a parlar públicament del tema. Per això, quan li van preguntar on volia que l'enterrés, la seva resposta va ser molt clara:

«Allà ells! Aquest no és el meu problema. Que facin amb mi el que vulguin», va assegurar l'emèrita, abans de puntualitzar que El Escorial no seria una opció perquè «no hi ha lloc ja. Hi ha tots els calaixos [plens]».

En relació amb on vol Joan Carles descansar, l'emèrita no s'ho va pensar dues vegades a l'hora de confirmar que a ell tampoc «li agrada El Escorial». «A mi em diu que és un lloc tètric», va dir a continuació, abans d'assegurar entre rialles que «tampoc als morts se'ls emporten els bous!».

Després de descartar l'opció més evident, la mare de l'actual rei d'Espanya va assegurar que els Jardines de la Zarzuela serien un bon lloc per descansar. «Aquí! Jo crec que allà. Sí, allà, al jardí de la casa, a l'estil de Tatoi. Tots aquí!».

Reina Sofia
Sofía ja va parlar sobre el lloc on volia descansar | GTRES

D'aquesta manera, la dona de Joan Carles portaria a la monarquia espanyola una tradició de la seva família grega. I és que, com tots sabem, el seu estimat germà Constantí ha estat enterrat als jardins del Palacio de Tatoi, on també descansen les restes dels seus pares.

Però, per a desgràcia seva, l'alternativa que va proposar la reina emèrita no és una opció viable al nostre país, ja que la legislació espanyola no ho permet.

Imatge dels reis emèrits Joan Carles i Sofia
La reina Sofia sap que al seu marit no li agrada El Escorial | GTRES

Per això, una de les opcions més sonades avui dia és la possible construcció d'una nova cripta subterrània al Panteón de  los Reyes de El Escorial.

Abans que sortissin a la llum tots els escàndols en què Joan Carles s'ha vist embolicat, es va parlar sobre aquesta possibilitat per resoldre aquest problema d'espai. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp