Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de Rafa Nadal somrient en un photocall.

L'altra gran preocupació de Rafa Nadal després de tornar a casa

Rafa Nadal no ha començat l'any amb bon peu

Rafa Nadal va haver de tornar a casa abans d'hora. Va quedar fora a la segona ronda de l'Open d'Austràlia, però el pitjor va ser que va finalitzar la seva participació al torneig amb una lesió. Haurà de romandre un llarg període al dic sec i durant aquestes setmanes rumiarà sobre un tema que l'inquieta.

S'espera que pugui tornar a les pistes d'aquí a un parell de mesos. Però, de totes maneres, se n'anava d'aquest últim torneig abatut i amb molt de desànim. Les llàgrimes a la cara de la seva dona Xisca Perelló ho deien tot.

Nadal es perdrà uns quants tornejos i això li impedirà continuar engreixant el seu palmarès brillant. Possiblement ,ho haurà de confiar tot de nou al Roland Garros. I és que París es presenta com l'únic consol que li queda si pensem a llarg termini.

El manacorí es presenta com el tennista amb més Grand Slams de la història, acumulant 22 'grans'. També és qui porta més setmanes consecutives entre els 10 millors del rànquing ATP. Ningú pot discutir els seus èxits ni els números aconseguits.

De fet, per a molts és el millor esportista espanyol de tots els temps. Almenys, de mèrits n'ha fet per ser considerat això. Tot i això, tot fa indicar que se li resistirà un rècord que podria tenir a les mans si no hagués arrossegat tantes lesions.

Rafa Nadal jugant
Rafa Nadal estarà 8 setmanes de baixa | GTRES

El balear ha guanyat 1.068 partits després d'estrenar-se a Austràlia amb una victòria contra Draper. Això li va permetre empatar triomfs amb l'emblemàtic Ivan Lendl, que ocupava el tercer lloc en aquesta classificació històrica. Per tant, per assolir el primer lloc no ho tindrà gens fàcil. En realitat, si finalment ho aconseguís, es podria considerar un miracle.

Rafa Nadal té davant seu tot un desafiament. Només és superat per dues grans glòries del tennis mundial com Jimmy Connors i Roger Federer. El primer suma 1.275 triomfs davant dels 1.251 del suís.

Tal com recull El Confidencial, els comptes no surten al manacorí. És conscient que el temps corre en la seva contra, i més des de fa uns anys, ja que les lesions l'han castigat en excés. Competir per assolir aquesta fita l'obligaria a registrar unes xifres de rècord.

En el cas que repetís les 39 victòries de l'any passat, necessitaria quatre anys més per empatar amb Federer. A més, en necessitaria sis més per superar el nord-americà.

Possiblement això no suposa cap trauma per a l'espanyol, que sembla més centrat en el seu dia a dia, a poder gaudir de cada torneig sense molèsties. Sap que la seva retirada cada vegada és més propera, tot i que es resisteix a penjar la raqueta.

Roger Federer i Rafa Nadal
Rafa Nadal no pot arribar a les 1.251 victòries de Federer | TWITTER

Continua mostrant-se molt ambiciós i la seva intenció és continuar esforçant-se i sacrificant-se per les pistes fins que el cos aguanti. Per això, necessita sentir-se còmode i amb sensació de poder competir contra els millors.

Rafa Nadal va tenir la possibilitat de superar aquest rècord

Rafa Nadal hauria tingut la possibilitat d'acostar-se a les xifres de Federer si no arriba a ser per les lesions. Si es fa una ullada als períodes de baixa de les dues últimes dècades, es poden extreure moltes conclusions. En total, ha estat apartat del circuit durant quatre anys i una setmana.

S'aprecia com les lesions han estat un gran problema per a l'espanyol. Va haver de romandre molt de temps allunyat de la competició i això li va impedir continuar engreixant el seu palmarès.

Encara que sigui una simple conjectura, el més probable és que s'hagués posat a l'altura del suís pel que fa a victòries. Així, ja només tindria a l'horitzó Connors. Ara, però, aquest objectiu sembla massa llunyà.

Rafa Nadal vol centrar-se en la recuperació per tornar a les pistes com més aviat millor. Així, doncs, l'esperen vuit setmanes de baixa. El seu objectiu següent serà desempatar amb Lendl.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp