Muntatge princesa Elionor i reina Sofia

El nou xicot d'Elionor angoixa la reina Sofia

Elionor està més unida a la seva àvia materna

Elionor manté una relació especial amb la seva àvia materna, possiblement influenciada per la seva mare. Aquesta bona sintonia es va veure la Setmana Santa passada, quan va anar a la festa d'aniversari de Paloma Rocasolano. Mentrestant, la reina Sofia estava a Palma, sense que transcendís cap mena de reunió amb les seves netes.

Des de fa temps es considera l'exinfermera com a àvia preferida de les nenes. Va estar en tot moment al costat de Letícia quan van venir les seves filles al món, i si s'ha d'absentar per motius oficials, les deixa al seu càrrec.

Un altre gest d'Elionor que no va passar desapercebut va tenir lloc a la festa d'aniversari de la seva àvia materna. Elionor va acudir a la celebració amb els seus pares, la seva germana i un amic especial. Asseguren que es tracta d'un company d'estudis, però la relació sembla molt seriosa.

S'especula des de principis d'any amb la possibilitat que l'hereva estigués enamorada. En aquell moment, algunes de les seves companyes van filtrar que hi havia alguna cosa especial amb un noi «alt, prim i molt agraciat». No és descartable que aquell mateix noi fos el convidat sorpresa a l'aniversari.

Si fos així, es confirmaria una vegada més el triomf de Paloma sobre Sofia en aquest duel figurat entre àvies. Ha pogut estar més dies al costat de la seva neta, mentre que Sofia s'hauria quedat sense veure-la durant les vacances.

Pla general de la princesa Elionor sense mascareta durant un acte
Elionor, al seu últim acte oficial | GTRES

Sempre han deixat entreveure que les visites de la mare de la reina a la Zarzuela eren freqüents. Sobretot quan les nenes eren petites i necessitava deixar-les amb d'algú de confiança. Optava per ella per davant de la seva sogra o de cuidadores professionals.

Elionor veu molt poc Sofia. Pilar Eyre va explicar en una ocasió que la dona de Joan Carles va trencar a plorar en una trobada familiar. Es queixava de veure les nenes molt poc i desconeixia com es trobaven.

«Jo que visc al costat no puc anar a casa seva. Però la mare d'ella sempre hi és», va assegurar.

Jaime Peñafiel també es va pronunciar d'una manera similar a El Mundo. Les joves no entenien els motius pels quals no els deixaven veure els emèrits.

Pel que sembla, Elionor havia dit a les seves companyes de col·legi que la seva mare no la deixava veure la seva «àvia més estimada». Confessava que el seu pare no tenia la possibilitat de fer res perquè «era ella qui manava».

Les diferències entre l'actual reina i l'emèrita són ben conegudes. Van ser visibles durant el contratemps registrat a la catedral de Palma, però s'han anat agreujant amb el temps. Sobretot a partir que prenguessin el relleu a la Zarzuela.

Elionor, cada cop més lluny de Sofia

Elionor s'ha anat allunyant de Sofia amb el pas dels anys, guanyant més presència a la seva vida Paloma Rocasolano. Només cal veure l'acte dels Premis que se celebren a Oviedo, on totes les mirades estan posades a l'exinfermera. Des del pati de butaques es mostra molt orgullosa del paper adquirit per la seva neta.

Expliquen que era habitual que les dues noies visitessin una vegada a la setmana l'emèrita a casa seva, a la Zarzuela. Aquesta tradició encara es manté, però només amb la infanta, en trobar-se la seva germana a Gal·les des de començaments de curs, recull Vanitatis.

La reina Sofia, la princesa Elionor i la infanta Sofia en un acte públic
La reina, amb les seves netes a Oviedo | GTRES

Però el que és realment cridaner és que resulti gairebé impossible trobar una imatge de la mare de Felip amb les menors fora dels actes institucionals. La situació de pandèmia tampoc no ha ajudat gaire a consolidar aquesta relació.

El que és clar és que Elionor té una àvia preferida. I no és Sofia.