URGENT

🚔 Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

La nova escola d'Elionor: «Que no li donin més de 50€ al mes»

La princesa Elionor cursarà els seus estudis de batxillerat en el UWC Atlantic College de Gal·les, un dels millors internats britànics

Primer pla de la Princesa Elionor
La princesa Elionor estudiarà batxillerat a l'estranger | GTRES

Elionor de Borbó i Ortiz, de 15 anys i hereva del tron d'Espanya, cursarà els seus estudis de batxillerat al Regne Unit, en el UWC Atlantic College de Gal·les, un dels millors internats britànics. El cost anual és de 38.250 euros i seguint la normativa del centre, no es tindrà en compte que provingui de la família reial d'Espanya. «La idea és que, en plena adolescència, aprenguin a relacionar-se els uns amb altres, que formin vincles per al dia de demà», explica Peter Howe, director del centre, a 'El Mundo'.

Elionor no tornarà al palau de La Zarzuela

Elionor conviurà amb estudiants de 90 nacionalitats diferents, i, d'aquests, més del 80% rebran distintius econòmics en compensació pels seus mèrits acadèmics. «Sincerament, no sabia qui era, soc canadenc i encara em costa una mica seguir aquest tipus de coses», comenta el director fent referència a Elionor.  

«Que ningú pensi que és aquí per ser qui és. Les proves són anònimes i, per tant, fins a l'entrevista final no vam saber qui era. Té molt mèrit perquè de les 500 sol·licituds que hem rebut des d'Espanya, que té un dels comitès més exigents, només hem acceptat a 14 alumnes».

Segons Howe, els reis haurien demanat referències als pares de la princesa Elisabeth de Bèlgica, que acaba de complir els 18 anys i va graduar-se en el UWC Atlantic College. «M'han dit que els van preguntar si estaven contents amb com havia anat tot», explica. «A Elisabeth, durant el seu segon any, vam ajuntar-la amb una estudiant de primer que venia des de Bèlgica com a refugiada siriana. Segurament, en condicions normals, no s'haurien conegut al seu país».

Els monarques desitgen que la princesa Elionor continuï exercint els seus deures al palau de La Zarzuela, tot i que amb el batxillerat no tindrà la mateixa disponibilitat. El col·legi no ha dubtat a explicar que «no es faran excepcions», i que, a part dels festius corresponents, només estarà permès abandonar el centre un o dos dies en tot el curs. «I ara amb la pandèmia, encara serà més complicat», expliquen des de la institució. «Els seus pares hauran d'omplir una sol·licitud 'online' que haurà de ser aprovada pel centre».

En aquest centre, antiga propietat d'un magnat de la comunicació nord-americana, William Randolph Hearst, s'han celebrat esdeveniments amb la presència de John F Kennedy, Frank Sinatra, Clark Gable, George Bernard Shaw o Charlie Chaplin, entre d'altres.

Elionor haurà de compartir habitació amb altres tres noies de la seva mateixa edat, de nacionalitats i cultura diferents, i fins i tot possiblement religió diferent.

«Quatre llits, un armari i una calaixera, res més. També tenen una cambra d'estudi i una sala d'estar amb una petita cuina, per si volen menjar alguna cosa fora de les tres menjades que oferim. Res de televisió, però bé, segur que més d'un té Netflix. Al cap i a la fi són adolescents», diu Howe.

Consideracions de la institució per als pares

D'altra banda, des del centre es recomana als pares no enviar molts diners, ja que consideren que els adolescents han d'aprendre a cuidar-se ells mateixos.

«Recomanem que no envieu més de 50 euros mensuals, però bé, ara és més difícil, hi ha targetes de crèdit, compres 'online'... No deixem que demanin menjar per emportar, per exemple, però, tot i això, és una situació molt nova per a alguns dels nostres alumnes».

De la mateixa forma i dirigit als estudiants amb 'menys' recursos econòmics, la institució ofereix diners en efectiu, telèfons mòbils i ordinadors portàtils, perquè no se sentin inferiors a la resta. «Normalment acaben sent tots molt semblants, ja saps, pantalons i dessuadora. De fet, es fan una dessuadora amb el seu nom, el de la residència i el país del qual provenen, i acaba sent el que més es posen», explica el nou director d'Elionor.


Comentaris

envia el comentari