IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Obliguen a una treballadora de Zara a desfer-se les trenes

L'encarregat i un treballador van atacar-la per acabar amb el seu pentinat

Fa unes setmanes, a principis del mes d'abril, es produïa un cas de discriminació en una botiga Zara de Toronto, al Canadà. La protagonitza una empleada, Cree Ballah, que era al seu lloc de feina com a dependenta de la botiga amb total naturalitat i un pentinat de trenes. De sobte, però, l'encarregat se li va acostar i li va cridar l'atenció: va dir-li que el seu pentinat no era adequat per aquell lloc de feina.

Tot seguit, l'encarregat i un altre treballador van endur-se-la fora de la botiga, on van repetir-li que el pentinat no era gens adequat i que «Zara busca una aparença més neta». Els companys van començar a desfer-li el pentinat i a donar-li la imatge que pretenien allà mateix, enmig d'altres companys de feina i clients. «Va ser molt humiliant», diu Ballah, que va trigar poca estona en marxar i explicar que troba que és un atac a la seva ètnia.

Per a ella, el pentinat va vinculat a la seva raça, de manera que va interpretar l'ofensiva com un atac racista. Dies després que es produís l'incident i que la jove el denunciés a través de les xarxes socials, Zara es va posar en contacte amb ella abans de difondre un comunicat en què es mostraven «contra la discriminació». De moment, no se sap si la noia tornarà al seu lloc de feina.

Aquesta és una imatge del seu Instagram, on es pot apreciar el pentinat que li va causar la humiliació:


Comentaris

envia el comentari