Pablo Iglesias i Irene Montero.

Pablo Iglesias i Irene Montero, commocionats pels seus fills: «Dol a l'ànima»

Pablo Iglesias i la seva parella, molt molestos per la decisió dels jutges

Males notícies per a Pablo Iglesias i Irene Montero. El jutge va decidir absoldre el periodista a qui havien denunciat per un presumpte assetjament els seus fills. Sembla que la situació havia arribat fins al punt que fins i tot els van haver de canviar de col·legi.

La parella es mostra molt disgustada amb la decisió dels tribunals. «Recorrerem, però fa mal a l'ànima la impunitat que, si no fóssim nosaltres, tot seria diferent», va assenyalar l'exvicepresident del govern espanyol. Aquest missatge va ser compartit a les xarxes socials per la ministra d'Igualtat.

Pablo Iglesias i la seva parella es van presentar el 2 de febrer passat al Jutjat Penal número 30 de Madrid. Ho van fer agafats de la mà, intentant mostrar-se molt units en un tema que afecta els seus fills menors. La situació es remuntava a l'any 2019.

Pablo Iglesias amb Irene Montero
Pablo Iglesias i Irene Montero acudint als jutjats a Madrid. | Europa Press 

Sembla que el periodista del mitjà 'Ok Diario' Alejandro Entrambasaguas, presumptament assetjava els petits i la cuidadora. Montero assenyalava que «no soc aquí com a ministra ni com a representant pública. Estic aquí com a mare de dos nens, estem aquí com a mare i com a pare».

Explicava que aquesta postura que havien adoptat és la que «faria qualsevol família per protegir els seus fills. Assumim coses que es puguin fer contra nosaltres, que s'han fet i que es continuaran fent». Tot i això, han apuntat que «contra els fills no tot s'hi val».

Quan van acudir als jutjats a començaments de febrer declaraven: «Confiem en la justícia. Que es faci justícia per protegir els nostres fills davant de l'assetjament». Però, ara, s'han trobat com la justícia dictaminava en contra.

El jutge considera que l'«actuació de l'acusat no va constituir un delicte. Doncs ni els actes per si mateixos, ni per la manera com van ser executats, ni pel seu nombre, ni pel lapse temporal permeten considerar l'existència de fustigació».

Admet que és possible que provoquessin «una inquietud molt rellevant tant a la cuidadora com als pares dels menors». Va afegir que els fills de Pablo Iglesias són massa petits per adonar-se de la situació. Entén que l'única persona amb capacitat per demanar en aquesta situació seria la cuidadora.

«Aquesta va ser l'única ofesa, és a dir, l'única que va suportar els actes d'acostament i de comunicació inconsentits de l'acusat», assenyala. A la seva mà estava que s'obrís o no un procés penal.

Tot i això, la interposició de la querella per part dels pares ho va evitar. «Va privar la perjudicada d'aquesta facultat, ja que ells van decidir per ella», reconeixia el magistrat.

L'escrit d'acusació de la Fiscalia sol·licitava per al periodista un any de presó. També una ordre d'allunyament de 500 metres cap als menors durant un parell d'anys.

La petició de Pablo Iglesias contra el comunicador

En un primer moment, Pablo Iglesias i Irene Montero havien demandat també Eduardo Inda com a representant legal del diari. Tot i això, el ministeri fiscal el va acabar eximint.

Per part seva, els advocats de la parella reclamaven per a Alejandro Entrambasaguas una condemna de dos anys de presó. També que no s'acostés a menys de 1.000 metres dels nens i una indemnització de 10.000 euros. Tot això en entendre que existia un delicte d'assetjament a persones vulnerables per la poca edat.

Pablo Iglesias i Irene Montero.
Pablo Iglesias i la seva parella van intentar mostrar-se molt units en aquest cas. | CEDIDA 

Però la justícia no ha estimat aquestes peticions i el comunicador del mitjà ha sortit victoriós d'aquesta batalla. Això implica un cop dur per a la parella.

Cal recordar que Pablo Iglesias i la seva parella van tenir bessons el juliol del 2018, Leo i Manuel. L'agost del 2019 arribaria al món la petita Aitana.