Muntatge fotogràfic de Pablo Urdangarín i la Infanta Cristina.

Pablo Urdangarin va fer plorar la infanta Cristina amb les seves paraules

Pablo Urdangarin ha estat molt clar en tot moment amb els seus pares sobre la situació que travessen

Pablo Urdangarin s'ha convertit en les darreres setmanes en objectiu de la premsa. Sí, perquè és l'únic que no ha dubtat en parlar públicament de la separació dels pares, la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. Separació que es va produir després que l'espòs aparegués a la portada d'una revista de la mà d'una altra dona, Ainhoa Armentia.

El segon fill de l'encara matrimoni ha contestat totes les preguntes que se li han fet. I ha deixat de manifest que els fets són coses que s'han d'arreglar en família. Fins i tot ha deixat caure que li agradaria que els seus progenitors acabessin reconciliant-se.

Però ha dit molt més, tant públicament com privadament. En concret, s'ha sabut que unes paraules van provocar les llàgrimes de la seva mare.

Pablo Urdangarin fa plorar la infanta Cristina

Pablo, que juga a l'equip d'handbol del FC. Barcelona, s'ha mostrat com un jove caut, responsable i respectuós. Precisament per aquest motiu ha respost a la premsa sempre que li han preguntat durant aquestes setmanes per la situació dels pares. A més de tot això, va arribar a afirmar que estaria disposat a conèixer la nova parella d'Iñaki.

Primer pla de Pablo Urdangarin amb la boca oberta
Pablo Urdangarin ha parlat públicament de la situació familiar | EUROPA PRESS

Unes últimes paraules que van provocar un enorme dolor a la infanta. Així ho ha explicat la periodista Pilar Eyre a Espejo Público. Ha reconegut que «en tot aquest temps que ha passat, quatre setmanes des que va veure les fotos del seu marit amb una altra dona, ella només va plorar una vegada».

«Va ser quan va sentir el seu fill Pablo, a la porta de l'estadi d'handbol, quan li van preguntar si coneixeria Ainhoa i va dir que sí. A ella li va doldre molt. Vol que la seva dignitat com a dona quedi fora de perill».

Pablo Urdangarin coneix els plans de la infanta Cristina

A tot l'escàndol viscut, el que més ha preocupat la germana del rei Felip VI és el benestar dels seus fills. Per aquest motiu, fa uns dies es va reunir a Ginebra amb tres d'ells: Juan, Miguel i Irene. Ho va fer per explicar què sent i què farà a partir d'ara.

I aquests dies ha fet el mateix amb en Pablo. Ella ha viatjat fins a Barcelona per estar al seu costat i donar-lo a conèixer els plans de futur. Plans que, malgrat el que s'havia rumorejat, no impliquen tornar amb el seu encara marit.

Fotomuntatge de Pablo Urdangarin i Cristina de Borbó
La infanta Cristina els hi ha explicat a Pablo Urdangarin i als seus altres fills que farà a partir d'ara | CatalunyaDiari

Com recull la revista Lecturas, ella els ha deixat palès que «no hi haurà reconciliació ni perdó». Així mateix, els ha dit: «Jo no he fallat i respecto la institució del matrimoni, per això porto l'anell des de fa 25 anys. Ho seguiré portant fins que em divorciï, vull que el món sàpiga que no tinc res del que avergonyir-me».

De la mateixa manera, cal subratllar que en aquest mitjà es desvetlla el perquè Cristina encara no s'ha divorciat del seu marit. Segons Eyre, «perquè Iñaki pugui tenir la llibertat condicional havia de demostrar la reunificació familiar. Aleshores, ell va posar com a domicili la casa a Ginebra on viu la seva dona».

«El comunicat de la separació es va pactar amb l'advocat d'ell i aquest va explicar que si posaven que s'havien de divorciar la reunificació no tenia raó de ser. Per això, pels fills, la infanta va accedir a posar que era una separació temporal».

És més, també ha explicat que «ella se sent ultratjada pels periodistes que repeteixen constantment que segueix enamorada d'Iñaki. No comprèn d'on treuen aquestes opinions. La intenció de divorciar-se és irrevocable».