Juan, Pablo i Irene Urdangarin a l'enterrament de Constantí II de Grècia.

Pablo i Juan Urdangarin se n'assabenten per la premsa: Elionor evita trobar-se'ls

Elionor tenia motius per no coincidir amb la seva cosina en una cita que ha reunit tota la família

Elionor continua a Gal·les. La mort del germà de la seva àvia Sofia, Constantí de Grècia, no ha estat motiu perquè interrompés les seves classes. Ni la princesa d'Astúries ni la infanta Sofia han anat a Atenes. En canvi, sí que ho ha fet la resta de la seva família paterna. Hauria estat una ocasió perquè Elionor hagués coincidit amb la seus cosins Juan, Pablo i Irene Urdangarin, però no ha estat així.

Elionor i Sofia han estat les grans absents al funeral, al qual sí que hi han anat molts altres membres de la reialesa europea. Per tots és coneguda l'estreta relació que mantenia l'àvia d'Elionor, Sofia, amb el seu germà Constantí. De fet, una reunió familiar com aquesta no es produïa des de l'enterrament de la germana de Joan Carles, Pilar de Borbó.

Imatge dels reis emèrits acompanyats dels seus nets i filles al funeral de Constantí
Gairebé tota la Família Reial ha assistit a l'enterrament de Constantí de Grècia | GTRES

Entre els nets dels reis emèrits ha destacat Irene Urdangarin, que es mostra en comptats actes públics. La filla petita de la infanta Cristina de Borbó ha aparegut molt canviada, amb un 'look' negre, com la resta d'assistents al funeral. A la vista duia un abric tres quarts negre, mitges del mateix color i sabates de taló i bossa de cadena a joc.

La presència dels fills de les infantes al funeral ha deixat en evidència que Elionor i Sofia no hagin anat a aquesta cerimònia. Val a dir, però, que els motius que han impedit que les filles de Felip i Letícia hagin assistit al funeral segurament són els seus compromisos acadèmics.

 

Elionor i Sofia, absents al funeral de Constantí de Grècia

Si bé aquesta seria la versió oficial, tot i que la Casa Reial no ha donat explicacions, altres mitjans justifiquen la seva absència per cupa de la seva mare. Letícia vol protegir la imatge de les seves filles i no veuria adequat que fossin fotografiades amb el seu avi Joan Carles. L'emèrit viu des del 2020 exiliat a Abu Dhabi després de certs escàndols que van precipitar la seva abdicació.

Muntatge Elionor i Sofia
Elionor i Sofia de Borbó no han interromput les seves agendes per anar a acomiadar-se de Constantí de Grècia | Catalunya Diari

Altres informacions apunten que Elionor i Sofia no van tenir gairebé contacte amb el seu oncle avi ni amb la resta de la família grega. No és el cas dels seus cosins Victòria Frederica, Froilà o Pablo, que ha estat un dels encarregats a portar el fèretre a la sortida de la catedral d'Atenes.

Gairebé tota la família es va reunir per Nadal a Zarzuela

Tot i que no hi ha hagut foto de tota la Família Reial a Atenes, sí que hi ha confirmació que hi va haver una reunió familiar a Zarzuela el dia de Nadal. Segons va informar ¡Hola!, la jornada va començar amb una missa a la capella del palau. Una cita a què possiblement es va unir el rei emèrit per videoconferència.

Més tard es va celebrar un dinar que va suposar la reunió de gairebé tota la família després de molt de temps. A més de la reina emèrita Sofia, els reis Felip VI i la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, també hi van ser presents les infantes Cristina i Helena, amb els seus respectius fills. Va ser una reunió de caràcter privat, però sí que van tenir ocasió de compartir temps i conversa Elionor i Irene, que feia molt de temps que no es veien.

Primer pla princesa Elionor.
Elionor començarà la seva formació universitària i militar aquest any | CatalunyaDiari

Elionor i Irene, d'edat similar, aquest any faran els 18 anys i estan a punt d'acabar els estudis de segon de batxillerat. No se sap quina decisió prendrà la filla de la infanta Cristina respecte al seu futur, però és segur que anirà a la universitat. En el cas d'Elionor, començarà una nova etapa de formació militar i universitària amb què es prepararà com a futura reina d'Espanya.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp