Foto de les cames d'un torero.

Paco Ureña perd l'ull a causa de la cornada que va patir al setembre

Els metges han decidit extirpar-li el globus ocular per evitar noves complicacions

Paco Ureña ha passat de nou per quiròfan per tractar la ferida a l'ull esquerre que va patir al setembre com a conseqüència d'una cornada. Els metges de la Clínica Novovisión de Madrid van decidir extirpar-li el globus ocular per evitar noves complicacions.

La lesió del torero presentava úlceres i diverses infeccions que complicaven la seva recuperació perquè li estaven causant moltes molèsties. Per aquest motiu, el doctor Marco Sales va aconsellar al torero extirpar l'ull i posar una pròtesi.

  • Notícia relacionada: Els familiars i amics de Dámaso González recorden el torero en una emotiva missa funeral

Una decisió que va convèncer a Ureña, ja que els seus representants van assegurar que estava totalment d'acord. «El torero ha pres la decisió pensant en el compromís amb la seva professió, ja que si no li haguessin operat ara, podria haver tingut problemes durant la temporada i això és una cosa que no passarà després d'aquesta intervenció».

Retorn a la feina

D'aquesta manera, Ureña va tornar a quiròfan dilluns i el resultat sembla positiu. L'equip mèdic que el va atendre va afirmar que no tindria cap impediment per portar a terme el seu treball  i que només necessitaria uns deu dies de recuperació per tornar a la feina.

Una notícia important per a Ureña, el qual està desitjant tornar a la plaça de toros i demostrar que segueix en plena forma. La seva reaparició serà el pròxim 16 de març dins de la programació de les Falles de València, on compartirà cartell amb altres professionals com Enrique Ponce o José María Manzanares.

El torero tomó la decisión
Paco Ureña va ser el que va prendre la decisió definitiva | Cedida

 
 

El moment de la cornada

Cal recordar que  la lesió ocular del torero es va produir la temporada passada a Albacete. La cornada del quart toro de la tarda li va provocar una forta inflamació a l'ull esquerre però ell va decidir continuar a la plaça. Un cop va rebre l'atenció dels equips mèdics, es va determinar que havia d'entrar a quiròfan d'urgència. En aquell moment van poder salvar l'ull però van anunciar que perdria la visió a causa del trencament del globus ocular.

El diestro fue corneado en el ojo
El torero va patir una cornada | Cedida

En tot moment, Ureña va comptar amb el suport i els ànims de la seva família. En concret, la seva xicota Elena i la seva germana han sigut dos acompanyats incondicionals per al torero en aquests moments tan durs a nivell professional i personal.

  • Notícia relacionada: Terrible cornada del torero Juan José Padilla a Valladolid