El rei Felip i la reina Letícia passegen mentre parlen

El pacte secret que ha deixat de pedra el rei Felip: Per què no es divorcien?

És un secret a veus a la Casa Reial espanyola: hi ha un pacte per evitar un divorci que faria tremolar els fonaments de la reialesa

El rei Felip VI segueix reivindicant el paper de la corona en els actes públics en els quals participa. El monarca espanyol és conscient de la vital importància d'una monarquia sòlida i ferma com a símbol d'una nació.

És per això que l'últim secret que ha transcendit al voltant d'un suposat divorci reial a Europa, ha deixat el rei Felip sense paraules.

També s'han assabentat de la mateixa informació la reina Letícia i altres membres de la monarquia europea. I tothom pensa el mateix: «Per què no es divorcien?». Sembla ser que, en qüestions de reialesa i amb el patrimoni i dineral que hi ha en joc, no és tan fàcil fer-ho. I el rumor sobre Carolina de Mònaco n'és un exemple.

Carolina de Mònaco ha pres una decisió sobre el seu matrimoni

Carolina de Mònaco és una de les princeses més conegudes a Europa i al món. Després de casar-se i divorciar-se de Philippe Junot, la princesa va viure una tràgica història d'amor.

L'home de la seva vida i pare dels seus tres fills, va morir en accident de vaixell. Anys després Carolina trobava de nou l'amor al costat de Ernest de Hannover. Carolina i Ernesto es van casar el 1999 i van tenir una única filla, Alejandra.

Van passar pocs anys fins que van començar els problemes a la parella. Principalment a causa de l'afició d'Ernest a beure alcohol.

Nombrosos episodis i escàndols d'Ernest de Hannover van portar a Carolina a prendre distància amb el seu marit. Això passava el 2009 i des de llavors, han portat vides totalment separades.

Carolina va tornar a Mònaco, on va escolaritzar a la seva filla, i Ernest va romandre a la llar conjugal de Fontainebleu.

Tot i que mai han tornat a viure com un matrimoni, la veritat és que mai han fet el pas definitiu de divorciar-se. Els motius d'aquesta decisió han transcendit i han deixat perplex a més d'un.

Acord econòmic per protegir la filla de Carolina

Hi ha diversos factors que han portat a Carolina a aguantar estoicament com a esposa d'Ernest de Hannover.

Segons va revelar la revista alemanya 'Bunte', Carolina ha arribat a un pacte secret amb els fills grans d'Ernest (d'un altre matrimoni) per preservar el patrimoni familiar.

D'altra banda, hi ha l'herència d'Alejandra. Ernest fa ja temps que té una nòvia, una comtessa amb la que voldria tenir descendència.

Si Ernest es casés amb ella i tingués fills, caldria repartir l'herència i perillaria bona part dels béns de la Casa Hannover.

Ernest de Hannover ha agreujat els seus problemes amb la beguda. L'últim episodi es va produir a Àustria, on va acabar per enèsima vegada al calabós. El van deixar en llibertat condicional a canvi de rehabilitar-se. Als pocs dies tornava a fer el mateix.

Aquest mes de juliol, Ernest de Hannover es va deixar veure a Eivissa. Amb un aspecte totalment demacrat, molt prim i demostrant que no està bé.

Carolina, per la seva banda, ha optat pel silenci i la reclusió, deixant-se veure únicament si és estrictament necessari per qüestions oficials. Serena i tranquil·la, ha pres una decisió pensant en el futur de la monarquia del seu país.

Carolina de Mònaco és tan conscient com Felip VI d'Espanya que la monarquia té les seves necessitats i prioritats. La majoria de les vegades, cal posar-les per davant d'aspectes individuals i d'índole sentimental.