Primer pla de Paolo Vasile

Paolo Vasile rep un nou i inesperat revés

Vasile pateix un nou revés amb el qual no comptava

Paolo Vasile se'n va de vacances patint un nou revés. Telecinco no aconsegueix remuntar el vol i cada cop es distancia més d'Antena 3, líder indiscutible des de fa gairebé un any. La situació obligarà el dirigent italià a prendre decisions immediatament.

Quan la cadena d'Atresmedia es va imposar l'agost passat per una centèsima al seu competidor semblava que era un fet anecdòtic. No obstant això, va ser un avís de tot el que havia d'arribar. Des del setembre, Antena 3 es va imposar cada mes excepte a l'octubre.

Vasile ha comprovat com l'escenari televisiu canviava d'un any a l'altre. El seu contrincant, per primera vegada a la història, lidera la temporada amb un 14% de 'share'. Una xifra que és la millor a 13 anys.

Per la seva banda, el canal de Fuencarral arriba a un mínim històric del 13,2%. Però els problemes no es redueixen únicament a Telecinco. Hi ha una dada cridanera pel que fa a grups audiovisuals.

Atresmedia també s'imposa a Mediaset, amb un 27,7% davant el 26,8%. I això que els primers tenen un canal menys.

Primer pla de Paolo Vasile
Paolo Vasile prepara canvis a Telecinco | EUROPA PRESS

L'origen de tot això es remunta al començament de la darrera temporada. Va ser a l'agost quan es va evidenciar un canvi als hàbits dels espectadors. Es va ratificar mes a mes excepte a l'octubre, on el primer lloc va tornar a Telecinco.

Aquest mes de juny, Antena 3 es va imposar per mig punt, amb un 13,7%, davant del 13,2% del seu principal rival. Pitjor van anar les coses a La 1, amb un 8,4%. El segueixen a la classificació La Sexta i Cuatro, amb 6,3% i 5%, respectivament.

Paolo Vasile ha comprovat com la competència ho confiava tot a la franja de la tarda-nit. La domina amb solvència gràcies al trident que conformen Pasapalabra, l'informatiu de Vicente Vallés i El Hormiguero. A això se li uneixen altres propostes com Tu cara me suena, La Voz o sèries turques com Mi hija o Infiel.

Plató de 'Sálvame Deluxe'
Alguns programes es troben al punt de mira de l'italià | Mediaset

Hi havia un tram horari que se li resistia a Antena 3, i era el de la tarda. Però sabien que per assolir el liderat era imprescindible plantar cara a Sálvame. L'emissió de Tierra amarga i el desgast del programa del cor van aconseguir fer-los pujar fins a l'anhelat lideratge.

El primer canal de Mediaset ha anat perdent força, ja no aconsegueix enganxar amb l'audiència com abans. Realities com Secret Story o Supervivientes, i formats com Pasión de gavilanes o Idol Kids van estar molt per sota del que s'esperava. Els especials que tenien com a protagonista Rocío Carrasco també es van anar desinflant.

L'única nota positiva de la cadena en els últims temps ha estat la sèrie Entrevías. Va suposar la gran revelació de la temporada.

Paolo Vasile prepara una revolució per al setembre

Paolo Vasile és conscient que aquesta situació no es pot allargar més en el temps. Quedar-se relegat a la segona plaça suposa tot un fracàs, sobretot a l'hora de negociar els contractes publicitaris.

El dirigent italià té previst emprendre una sèrie de modificacions a la programació a partir d'agost. En primer lloc ja ha comunicat la cancel·lació de Viva la vida, que es produirà en qüestió de setmanes. El mateix camí ha seguit Ya son las ocho, que serà reemplaçat per Sálvame Sandía.

Fotomuntatge del plató de Sálvame i el rostre de Paolo Vasile
'Sálvame' necessita una renovació, segons Vasile | Catalunya Diari

L'espai que presenta Jorge Javier també es troba en perill. Són moltes les veus que asseguren que podria tenir els seus dies comptats al canal. S'estaria buscant una alternativa, amb Raúl Prieto al capdavant.

Paolo Vasile a l'hora de prendre decisions. Si cal, serà capaç de donar sortida a presentadors de prestigi o col·laboradors. Tot amb l'objectiu de tornar a ser el número u.