María Francisca és la directora de la Fundació Rafa Nadal

La parella de Rafa Nadal parla públicament en una entrevista

Júlia Otero va entrevistar a la jove mallorquina per parlar del seus projectes professionals dintre de la Fundació Rafa Nadal

Amb motiu de la seva feina com a Directora de relacions institucionals de la Fundació Rafa Nadal, María Francisca Perelló —més coneguda com a Xisca— núvia de Rafa Nadal, ha concedit per primera vegada, d'ençà que es va conèixer el seu compromís amb el tenista, una entrevista  per parlar dels seus projectes professionals.

Otero entrevista a Xisca per motius professionals

Xisca va estar  el passat dimarts al Palau de Congressos de Palma de Mallorca, on es va emetre el programa ‘Julia en la Onda’, i on la presentadora Júlia Otero la va entrevistar per parlar sobre les seves funcions dins de la Fundació Rafa Nadal.

Aquesta ha estat la primera vegada que la jove ha aparegut públicament després de conèixer la notícia de la boda amb Rafa Nadal. I durant tota l’entrevista, Xisca ha intentat deixar al marge els temes personals i centrar-se únicament en la seva carrera professional.

Així, la jove va respondre a la periodista quan va ser preguntada sobre com els hi afectava que els hi preguntessin per la vida personal abans que la professional: «Sempre hem optat per la discreció  perquè preferim treballar i obtenir resultats que primer explicar el que estem fent, però és un moment de donar a conèixer els projectes que es desenvolupen

A més, Xisca va aprofitar l’entrevista per aclarir les crítiques que havia rebut Rafa per part d’alguns quan va ajudar als veïns de Sant Llorenç durant les tràgiques inundacions: «Per als mallorquins va ser una tragèdia i va anar Rafa, però va anar moltíssima gent més i si alguna cosa positiva va sortir, va ser la solidaritat que es va generar a través d’aquella situació».

Directora de relacions institucionals

Dins de la Fundació Rafa Nadal, María Francisca, com ha deixat clar que li agrada que l’anomenin «María Francisca, ni Xisca ni Mery», com a Directora de relacions institucionals, treballa per la integració social i l’ajuda als discapacitats  a través del tenis: «Des del 2013, vaig començar com a responsable de projectes i a poc a poc es van anar desenvolupant els diferents projectes i ara sóc la directora».

«Creiem que l’esport té un poder transformador, com s’ha demostrat, però també l’educació, i combinant aquests dos aspectes es creen uns mecanismes molt importants per joves amb problemes de pobresa», va explicar la mallorquina, assegurant que la Fundació Rafa Nadal va néixer amb l’objectiu de considerar l’esport com un mitjà de transmissió de valors positius. María Francisca ha afegit que actualment «treballen i ajuden a 800 nens a l’any», alguns dels quals viatgen als Estats Units per seguir amb els seus estudis i puguin competir al més alt nivell en els seus esports.

María Francisca és la directora de la Fundació Rafa Nadal
María Francisca és la directora de la Fundació Rafa Nadal | CEDIDA

 

Per últim, la jove ha parlat del paper que juga Rafa Nadal en la seva fundació: «No pot estar en el dia a dia però sempre que pot té moments per estar en la presa de decisions i veure als nens que estan a Palma», Rafa també ha donat alguna classe sorpresa als nens de la fundació.