Primer pla de Sonsoles Ónega amb el rostre seriós

La parella de Sonsoles Ónega s'assabenta que ho pot perdre tot

Sonsoles Ónega, impotent davant del qual s'està veient a l'espai televisiu que presenta

Sonsoles Ónega s'està perdent la batalla mediàtica de la seva vida. La presentadora s'ha convertit en una de les icones de Telecinco gràcies a la seva desimboltura, simpatia i professionalitat al capdavant de les càmeres.

Com a conductora de 'Ya es mediodía' i 'Ya son las ocho', Sonsoles ha aconseguit mantenir unes audiències més que acceptables en els seus programes. Combina actualitat i crònica social en els seus continguts i aconsegueix ficar-se en els temes de ple, però sense que polèmica o crítiques li esquitxin.

Aquesta setmana, Sonsoles Ónega sorprenia tothom amb la seva absència als programes. Ràpidament es donava una explicació: la presentadora havia donat positiu per Covid-19, per això s'ha hagut d'absentar uns dies del seu lloc de treball.

Verónica Dulanto, periodista del programa, ha estat qui s'ha posat al capdavant dels programes, justament la setmana en què ha esclatat l'huracà primaveral de Telecinco. Estem parlant de la polèmica al voltant de la trucada que suposadament ha rebut Marta Riesco.

En aquesta trucada per part de Luis Pliego, director de 'Lecturas', hauria rebut una oferta per part de Rocío Carrasco, per cantar en l'homenatge a 'La Més Gran'. Així doncs, Sonsoles està veient com el que aparentment és un tema d'actualitat més, podria acabar amb el seu programa.

Sonsoles Ónega i el perill que corre el seu programa televisiu

Sonsoles Ónega segueix molt de prop tot allò relatiu a aquest cas, i més després que les posicions hagin empitjorat en els últims dies. I és que 'La Fábrica de la Tele' ha fet pinya amb la versió de Rociíto.

Muntatge de fotos de Verónica Dulanto i Sonsoles Ónega
Sonsoles Ónega no pot presentar el programa i la substitueix Verónica Dulanto | Catalunya Diari

Segons ells, mai hi va haver trucada a Riesco i les càmeres de seguretat del restaurant on hi havia Pliego i la mare de David Flores, ho testifiquen.

A l'altre extrem se situen els programes d''Unicorn Content', la productora d'Ana Rosa Quintana on treballen Sonsoles Ónega i Marta Riesco. En aquests espais posen en dubte la versió de Rociíto i donen més credibilitat i cobertura a l'entorn d'Antonio David.

Sonsoles, malgrat tenir una relació cordial amb Rociíto, veu com els seus programes s'alineen més amb Riesco. I és que Ónega ha contractat Ro Flores i Gloria Camila Ortega com a col·laboradores. Això ja dona pistes que els missatges que s'hi llancen són més favorables al clan Flores.

Aquest dimarts passat, a 'Ya son las ocho' es va produir una situació que va indignar molt l'audiència, fins al punt de demanar-ne el tancament immediat. A 'Sálvame' van posar tota la carn a la graella per demostrar que Marta Riesco mentia i que mai havia parlat amb la dona de Fidel Albiac. Recreació del qual va passar al restaurant, emissió de les imatges de les càmeres de seguretat i Rociíto en directe desmentint-ho tot, punt per punt.

Segons sembla, demanen l'acomiadament de Sonsoles a 'Ya son las ocho'

'Ya son las ocho' començava el seu directe, just després de 'Sálvame' qüestionant que aquestes imatges fossin concloents i donant per bona la versió de Marta Riesco.

Fotomuntatge de Rociíto i Marta Riesco
Sonsoles Ónega, al mig de la polèmica més dura de la primavera | Catalunya Diari

Els col·laboradors feien pinya amb Riesco, assegurant que caldria escoltar-la per arribar a una conclusió encertada. «Rocío té la seva versió i Marta en té una altra. És la gent la que ha de decidir a qui es creu i qui menteix», deia Miguel Ángel Nicolás, un dels homes de confiança de Sonsoles Ónega.

La que substitueix Sonsoles, Verónica Dulante, qualificava les imatges aportades per 'Sálvame' de «dubtoses» i que tampoc queda clar si Pliego parla amb Marta davant de Rociíto o no.

Davant de tot això, l'audiència va començar a esclatar indignada i va començar a córrer la petició d'una apagada del programa de Sonsoles. «Apagada», «Vomitiu», «És de bojos», van ser algunes de les paraules d'uns indignats espectadors davant l'actitud de 'Ya son las ocho'.

Fins i tot s'ha arribat a qualificar de «maltractadors» i de «contribuir a la violència de gènere» a l'espai.

Ara, Sonsoles Ónega haurà de fer un bon rentat d'imatge a la seva tornada i així recuperar el prestigi que durant aquests mesos s'ha guanyat a pols.