Surt a la llum el passat més fosc de la infanta Helena

La Família Reial l'ha apartat de la vida pública

Imatge d'arxiu de la infanta Helena
Surt a la llum el passat més fosc de la infanta Helena | cedida

La infanta Helena s'ha convertit en una nova víctima inesperada de la Família Reial, en mig de la polèmica per la fugida de l'emèrit, el rei Joan Carles, i les acusacions de corrupció que han arraconat la Corona durant els últims anys.

Fins ara, Helena s'ha intentat mantenir sempre al marge dels secrets més foscos de la família, ha tingut un paper més aviat secundari i ha evitat ser la protagonista als mitjans, malgrat que els seus dos fills, Victòria Frederica i Froilà, no li han posat gens fàcil.

La primogènita de Joan Carles i Sofia va seguir els passos de la seva germana, la infanta Cristina, qui va ser apartada de la Corona per l'escàndol de corrupció en el qual el seu marit estava implicat, i ha estat condemnada a l'ostracisme per part de la Casa Reial

Pilar Eyre, en la seva columna de 'Lectures', va dir el següent sobre la infanta Elena: «Malgrat el seu comportament irreprotxable, la Casa Reial decideix prescindir dels seus serveis i arraconar-la a les golfes de les andròmines inservibles, com a la seva germana Cristina, la gran repudiada». 

Problemes psicològics

Aquests fets han destapat, de nou, alguns dels traumes del passat de la infanta Helena, que ja va ser rebutjada pel seu propi pare, que dubtava de les seves capacitats mentals per a ser reina: «La meva filla major no està en condicions de regnar», va manifestar qui llavors era el Cap d'Estat. De fet, va ser en aquell moment quan va fer la proposició que la Carta Magna inclogués una llei que afavorís a l'home sobre la dona en la línia de successió i que li va costar la corona a la infanta Helena en favor del seu germà, el rei Felip.

El mateix rei Joan Carles va ser el primer a fer públic que la seva filla tenia problemes mentals i, encara que els seus professors deien el contrari, segons Pilar Eyre sembla que això sí que era cert. «Sabino Fernández Campo, qui va ser cap de la Casa Reial, la va acompanyar durant molts anys al psicòleg».   

A banda d'això, un altre dels problemes que ha arrossegat la infanta Helena durant la seva vida ha estat la seva mala sort en l'amor.. Es va enamorar de Luis Astolfi, però ell va acabar quedant-se amb la dona que ara és la seva esposa. Va ser llavors quan la primogènita dels reis emèrits es va casar amb Jaime de Marichalar.

No obstant això, aquest enllaç va ser tot un infern per a ella, i poc després del naixement dels seus fills, el divorci era el que més rondava el seu cap, però l'aristòcrata va sofrir un ictus que va canviar tots els seus plans. A partir d'aquell moment, la relació entre ells va començar a empitjorar encara més. 

Segons Pilar Eyre, «el seu caràcter es va tornar desconfiat, agressiu i irascible, li muntava unes escenes espantoses, es barallava amb la gent pel carrer». I fins i tot en alguns titulars manifestaven que Jaime de Marichalar consumia drogues. El de la revista 'Época' és un gran exemple d'això: «Conflicte en la separació d'Helena. Al·lega consum de cocaïna», es podia llegir en la seva portada al costat d'una fotografia de l'ara exmarit de la infanta.


Comentaris

envia el comentari