Ylenia Padilla mirant a càmera somrient i amb un vestit blanc al plató de GH VIP

María Patiño, en greus problemes després de defensar els atacs transfòbics d'Ylenia

Ylenia Padilla segueix arrossegant una polèmica rere l'altra

Ylenia Padilla segueix generant polèmica. Ara ha aconseguit guanyar-se l'odi del sector LGTBI després d'atacar sense pietat a Elsa Ruíz, una 'youtuber' i col·laboradora televisiva.

«A tots els de la bandera aquesta, què fem? Els enviem a prendre pel cul perquè els agradi o què?», preguntava la jove als seus seguidors sense tallar-se ni un pèl.

«Qui està pitjor? Tu que et consideres una dona o jo? Per a mi ets un home, 'maromo'», prosseguia. «Ja n'hi ha prou de normalitzar aquesta porqueria, gentussa de merda», atacava. «Em fa bastant vergonya en el que esteu convertint el país».

«Vosaltres ja naixeu malament de per si», rematava completament furiosa. Unes fortes declaracions que no han passat desapercebudes i que poden passar-li factura fins i tot a 'Socialité' per treure-les a la llum.

Les xarxes s'acarnissen contra María Patiño i 'Socialité' per donar veu a Ylenia Padilla

De forma inesperada, María Patiño ha mostrat una inesperada indulgència amb Ylenia, cosa la qual l'audiència no perdona. I és que la presentadora no condemnava directament els insults homòfobs i trànsfobs que la televisiva havia transmès.

«Ja no estem parlant d'ideologies, que cadascú té dret a pensar i defensar de veritat el que consideri, estem parlant d'una falta de tolerància absoluta», assenyalava.

«Els transsexuals pateixen moltíssim al llarg de la seva vida per néixer en un cos equivocat. Jo reconec en ells el que senten, no el que mostren, el que tenen dins. Si una persona se sent dona, per a mi és una autèntica dona amb independència que hagi estat sotmesa o no a alguna mena d'intervenció», afegia Patiño.

«Em fa mal sentir això d'Ylenia, no només pel col·lectiu. Jo creia, i encara em costa assumir-ho, que Ylenia era una dona que defensava aquest tipus de drets», remarcava.

«Em perdo amb ella, no sé què està passant. Em fa mal per la gent a la qual es dirigeix, però també perquè ella pensi d'aquesta manera», prosseguia. Mentrestant, les xarxes no han deixat de cremar, i han exigit a Telecinco que no comparteixi aquesta mena de discursos d'odi que poden fer molt de mal.

«Jo soc 'Mediaset' i deixo d'emetre qualsevol imatge d'Ylenia en tots els meus programes. Els seus comentaris trànsfobs i homòfobs són dignes de denúncia (i de pagar-ho com ha de pagar-ho)», comentava un usuari.

«A mi em sembla que li estan fent el joc. Ser l'altaveu d'uns missatges tan aberrants, és ser còmplice. I crec que a ella no l'ajuden res, perquè està clar que necessita ajuda professional urgent», destacava un altre.

«La violència verbal d'Ylenia, els seus discursos que segur que incorren en un delicte d'odi, aquests missatges que indiquen que és molt intolerant, d'idees molt retrògrades. Ho sento, però no tenen cabuda en ple segle XXI. Tant de bo cap marca i cap TV vulgui donar-li feina», assenyalen.

I és que aquesta nova sortida de to de la diva de 'Gandia Shore' podrien costar-li fins i tot la seva presència a les xarxes socials, ja que les marques haurien perdut interès a col·laborar amb algú tan conflictiu i generador de polèmiques.

Des que carregués contra 'Mediaset', era vetada per complet de la cadena i trencava la seva relació d'amistat amb Belén Esteban, però, tot i això, Ylenia segueix decidida a cridar l'atenció. Això, encara que la seva actitud pot passar-li factura en un treball com a 'influencer', perquè moltes marques poden deixar d'interessar-se ella.

«És un perfil violent i negatiu», asseguren els experts en màrqueting. «Està caient en picat perquè ha creuat un límit que no s'ha de travessar mai. No hi hauria cap marca interessada a associar-se amb ella», insisteixen. 

De fet, pot buscar-se seriosos problemes legals per cometre un delicte d'odi, el qual podria comportar-li una multa o fins i tot penes de presó d'1 a 4 anys. D'altra banda, Elsa Ruíz, víctima de tota aquesta situació, també s'ha pronunciat al respecte: «Gràcies, Ylenia per donar-me la frase que vull posar en la meva làpida. Aquesta dona sempre tan inspirada».