Pedro García Aguado

Pedro García Aguado dona la cara per Rocío Flores i assenyala uns culpables

El presentador d''Hermano Mayor' assegura que Rocío Carrasco i Antonio David Flores són els culpables del patiment de Rocío Flores, que ha estat manipulada des de ben petita

Amb l'emissió del documental 'Rocío, contar la verdad para seguir viva', hi ha molts famosos que han volgut donar la seva opinió. Aquest és el cas de Pedro García Aguado, conegut per la seva tasca amb adolescents problemàtics en el programa 'Hermano Mayor'. 

Segons la revista 'Lecturas', Pedro García considera que la principal víctima de la història és Rocío Flores. Tot i que Rocío ha estat denunciada per haver maltractat a la seva mare quan tenia 15 anys, Pedro assegura que aquesta conducta té un punt de partida. 

Pedro García Aguado assegura que els pares de Rocío Flores són els culpables del seu comportament

«Vora les 8:00 h del dia 27 de juliol de 2012, trobant-se la menor al domicili familiar amb la seva mare, la parella d'aquesta i el seu germà, va iniciar una disputa i va donar-li diversos cops, arribant fins i tot a llençar-la a terra, per posteriorment seguir colpejant-la amb diverses puntades de peu», declara la sentència del Jutjat de Menors número 4 de Madrid. Per aquest motiu, Rocío Flores es va veure obligada a complir amb serveis socials. Però, segons defensa García Aguado, «no se la pot jutjar per una cosa que va fer amb 15 anys».

Segons l'expert, la guerra mediàtica entre Rocío Carrasco i Antonio David Flores podria ser la causant del comportament violent de Rocío Flores. «Quan una parella es baralla, genera molta inestabilitat i inseguretat. A alguns fills els provoca depressió, altres desenvolupen certa agressivitat. Això no vol dir que aquesta persona sigui agressiva, sinó que en un moment donat ha tingut una reacció agressiva», ha explicat a la revista.

«Existeix la síndrome d'alienació parental. Es produeix quan el pare o la mare canvien el raonament dels fills per destruir el vincle amb l'altra part». Precisament, Rocío Carrasco lamenta en el documental que Antonio David intentés destruir el seu vincle amb David i Rocío. És per això que García Aguado considera que els fills són les víctimes del conflicte, ja que haurien estat manipulats. 

«Si tens proves que el pare intenta que els teus fills no vulguin veure't, o mostren agressivitat contra tu és per aquest motiu, això ha de certificar-ho un psicòleg forense dels jutjats. No sé quin és el cas d'aquesta parella, però m'expliquen que la nena ho està passant molt malament».

El presentador d''Hermano Mayor' afirma que «els fills pateixen quan els adults són incapaços de no insultar-se, de no resoldre les dificultats». A més, afirma que cal deixar d'assenyalar a Rocío Flores com a responsable perquè «no és justificable el que va fer, però tot té un motiu». 

Amb tot això, Rocío Flores podria estar patint en el silenci i acabar explotant molt aviat. Haurem d'estar pendents per veure si finalment decideix aparèixer en un plató de televisió per parlar sobre la polèmica.