Primer pla del rei Felip VI.

Pedro, l'home que va ajudar al rei Felip a conquistar Letícia

Felip VI volia conèixer Letícia, i per a fer-ho va comptar amb la inestimable col·laboració d'un famós

El rei Felip i el seu entorn s'han convertit ara en protagonistes de la sèrie 'Los Borbones: una familia real'.

 

Aquesta producció, que s'emet a La Sexta, permet conèixer el clan monàrquic més a fons. Per exemple, ara s'ha explicat que el rei Felip va rebre l'ajuda d'un home per a conèixer la seva dona, Letícia.

En concret, Felip va comptar amb la col·laboració inestimable d'una figura molt coneguda, Pedro Erquicia, ja mort. Era un periodista molt famós del nostre país que, entre altres coses, va exercir com a director i presentador del programa 'Informe semanal'.

Pedro Erquicia
Pedro Erquicia, que ja és mort, va ajudar Felip VI a conèixer Letícia | Europa Press

El rei Felip va tenir un aliat

L'aleshores príncep es va quedar encisat per Letícia quan la va veure fent de reportera a TVE. Per aquest motiu, no s'ho va pensar dues vegades i la va voler conèixer en persona. I, per a aconseguir-ho, va ordir un pla.

Tal com s'ha revelat al quart episodi de la sèrie esmentada, es va posar en contacte amb Pedro i li va demanar ajuda. Ell va accedir a donar-li un cop de mà i va organitzar un sopar a casa seva, en què va convidar diversos periodistes famosos, entre els quals hi havia Luis Mariñas i la seva dona, Beatriz Aranda, Julia Navarro o Fermín Bocos, així com el cineasta Emilio Martínez Lázaro.

Pedro Erquicia somrient
Pedro va organitzar un sopar perquè Letícia i Felip hi coincidissin | Europa Press

A aquesta vetllada, que va tenir lloc l'octubre del 2002, també hi va anar l'actual reina, Letícia Ortiz. Pel que sembla, hi va anar 'enganyada' per un company, el realitzador de l'espai 'Informe Semanal', que li va demanar que l'acompanyés perquè la seva parella no hi podia anar. Ella va acceptar, i es va sorprendre molt quan va veure que al sopar hi havia el fill de Joan Carles I.

Al programa 'Más vale tarde', de La Sexta, s'ha analitzat aquesta informació. Concretament, ha estat Ana Pastor, responsable d'aquesta producció d'Atresmedia, qui ha explicat que aquesta trobada va propiciar que s'agradessin i comencessin a sortir.

Això sí, Letícia va mantenir totalment en secret la relació. Tant és així que «a les amigues els deia que estava coneixent un diplomàtic que es deia Juan».

La reina Letícia i el rei Felip VI
Letícia i Felip de seguida van tenir feeling | GTRES

En aquest punt, Carmen Enríquez, periodista experta en casa reial, ha intervingut per a exposar que es va assabentar que estaven junts perquè li ho havia dit un escorta. I ha explicat: «Jo el que vaig fer va ser preguntar-ho directament a Letícia, que em va dir: "Com te n'has assabentat?"».

«Li vaig dir que això era igual i li vaig demanar que em contestés. Em va respondre: "És veritat que ens coneixem, tenim amics en comú i ens hem vist diverses vegades, però res més". I al cap de tres mesos es va anunciar el compromís matrimonial».

▶️ Alertan a Letizia de los peligros de las visitas del emérito

El rei Felip, la reina Letícia i l'informe sobre ella

El fill de la reina Sofia va fer tot el que va poder per a conèixer la que avui és la seva dona. Però quan a la Casa del Rei es va tenir coneixement de l'interès del llavors príncep per l'asturiana, es va decidir 'investigar-la' per veure si era idònia o no. Com s'ha explicat al quart capítol de la sèrie, es va fer un informe previ sobre la jove.

A Luis María Ansón, que aleshores era director del diari 'ABC', se li va encarregar que analitzés Ortiz a fons. Havia de fer un informe sobre qui era Letícia i si era de fiar o no. I així Ansón, que a 'Los Borbones: una familia real' ha exposat que al document va recollir que «era senzilla, simpàtica, constructiva, culta i molt intel·ligent».