Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Pedro Piqueras

Pedro Piqueras assenyala el culpable després de confirmar-se els seus mals resultats

Pedro Piqueras travessa per un moment crític

Pedro Piqueras ha comprovat com en els darrers temps els resultats no l'acompanyen. L'informatiu de Pedro Piqueras ha anat perdent audiència fins al punt que a Telecincoja s'han encès totes les alarmes. Però el manxec sap que la culpa no és només seva i assenyala el principal responsable.

A la cadena porten arrossegant una petita crisi una mica més d'un any. Des que perdessin el lideratge en detriment d'Antena 3, els directius de Mediasethan fet tot el possible per recuperar el primer lloc. Però totes les decisions preses en aquest temps no han donat els resultats esperats.

Fins i tot Piqueras ha comprovat com els canvis plantejats també van perjudicar el seu informatiu. L'última mesura adoptada va portar a estrenar a les 19:00 la telenovel·la Café con aroma de mujer. Es tractava de l'enèsim intent de Vasile en la lluita per retallar diferències amb el seu principal competidor.

Fins i tot es va atrevir a treure temps a Sálvame per reflotar les tardes de la cadena. Però la producció colombiana ha empitjorat força la mitjana que registrava Jorge Javier. Amb això van permetre que Atresmediaconsolidés la seva primera plaça a la franja vespertina, que fins ara dominaven de manera esporàdica.

En un primer moment, es va pensar que el principal perjudicat amb aquest canvi seria el programa de cor. Però els mals resultats també han esquitxat l'informatiu nocturn de T5. Les dades dels darrers temps es poden considerar alarmants.

Pedro Piqueras al plató de Telecinco amb posat seriós
Pedro Piqueras ha perdut la confiança dels espectadors | Telecinco

Des de l'estrena de la nova sèrie, la segona edició de les notícies sempre s'ha mantingut per sota del 10%. Això es tradueix en una mica més d'un milió de seguidors. Això deixa clar que l'audiència comença a donar l'esquena al manxec i al seu equip.

Pedro Piqueras va finalitzar el mes d'octubre amb una mitjana de 1.339.000 espectadors cada nit de dilluns a divendres. Abastava un 10,7% de la quota de pantalla. Però de mica en mica es va desinflant el seu espai.

La setmana passada es va conformar amb un discret 9,9%, que suposa 1.316.000 espectadors. Tot i això, des que s'apostés per la telenovel·la colombiana no han passat del 9%. Aquestes xifres conviden a la reflexió i possiblement portarà els responsables de la cadena a prendre mesures.

Però el pitjor de tot és que han arribat a perdre la segona plaça que tenien fins ara. La segona edició del Telenotícies de TVE ha aconseguit superar-los. Per tant, la caiguda no sembla tenir fre i resulta gaire estranya la dinàmica tan negativa que els persegueix.

Pedro Piqueras
Els darrers resultats deixen molt tocat Pedro Piqueras | Europa Press

Molt més lluny tenen Antena 3, que diàriament els dobla l'audiència amb un 20% de mitjana.

Pedro Piqueras demana canvis

Pedro Piqueras comprova com el seu informatiu és incapaç de contenir la pèrdua de seguidors. Al tram de la nit, Telecincotampoc proposa formats capaços de mantenir el públic. Només dijous, amb La isla de las tentaciones va poder depassar la barrera del 10%, fet que suposa unes estadístiques molt pobres.

Malgrat tot, hi ha una confiança cega a Café con aroma de mujer i el mantindran encara un temps a la graella. Conservaran el doble capítol, cosa que obligarà a endarrerir encara més l'estrena del concurs 25 palabras que conduirà Christian Gálvez.

La intenció és que pugui competir contra Pasapalabra, que fins ara s'ha mostrat imparable. Cap de les apostes de Mediasetno ha aconseguit fer-los ombra en aquest temps.

Pedro Piqueras sap que si els precedeix un format interessant aconseguirien arrossegar molts seguidors a l'informatiu. És el que passa aAntena 3amb Pasapalabra i les notícies. Si escau, haurà de conformar-se amb Sálvame i una telenovel·la.