Fotomuntatge de Pedro Sánchez i la seva dona Begoña Gómez

Pedro Sánchez i Begoña Gómez, desesperats en saber-se els problemes de salut

El president Pedro Sánchez i la seva dona s'han quedat molt sorpresos davant d'aquesta notícia

Si hi ha alguna cosa que caracteritza Pedro Sánchez és el seu caràcter formal. I no n'hi ha per menys quan parlem del president del govern. Tanmateix, pocs saben que Pedro Sánchez i la seva dona Begoña Gómez es preocupen de debò per tot allò que els envolta. Ara, el centre de la seva atenció ha esdevingut Màxim Huerta. L'exministre de Cultura al primer govern de Sánchez està patint greus problemes de salut.

El darrer 6 d'octubre, el periodista es presentava davant dels mitjans personalment per comunicar l'estat en què es troba. Amb la cara marcada per poques hores de son i una veu entretallada, el presentador s'ha dirigit així als periodistes. «He passat uns dies durs, molt durs. Tinc problemes respiratoris des de petit, l'edat ho agreuja i, des del dia 23 de setembre, estic malament. Realment malament. La tos es va anar convertint en una bronquitis, un ingrés, molt de broncoespasme i, la pitjor part, falta d'oxigen a la sang», explicava Màxim.

Per això, s'ha vist obligat a estar de baixa durant uns dies, malgrat que ara assegura trobar-se millor i llest per tornar als seus compromisos professionals. Tot i això, el presentador encara presenta seqüeles i assegura que ha passat per un moment terrible.

Imatge de Pedro Sánchez i Begoña Gómez posant somrients a un photocall
Pedro Sánchez i Begoña Gómez estan molt units. | Europa Press

Una aturada a la seva vida professional

L'exministre de Pedro Sánchez s'ha escusat així amb tots aquells que l'estaven esperant perquè firmés el seu llibre. Adiós, pequeño va sortir a la venda aquest estiu i està tenint molt d'èxit. Amb aquest darrer treball, l'escriptor tenia planejat moure's per diferents ciutats i dur a terme una signar el llibre als seus lectors.

«A més d'altres etcèteres que han fet d'aquests dies un horror, la meva asma ho empitjora tot. Avui torno al metge, després de nits interminables, respiro millor per primera vegada. Confio en la doctora i en l'evolució de la malaltia: antibiòtics, broncodilatadors, oxigen, etc. Sempre és bo agrair les coses. Perdoneu-me allà on no he pogut ser. Els compromisos eren il·lusionants, però la salut no demana permís. Ordena la vida al seu gust», continuava comentant.

En el seu últim llibre barreja traços biogràfics amb ficció i deixa al descobert parts de la seva infància. «La meva mare hauria estat més feliç si jo no hagués nascut. Aquesta és l'única veritat de la meva vida. No importa gaire el desenllaç, ni la trama d'aquesta novel·la», ha dit.

Imatge del periodista Màxim Huerta posant a un photocall
Màxim Huerta és un gran escriptor. | GTRES

Amb Pedro Sánchez va durar una setmana

Recordem que Pedro Sánchez va triar l'escriptor per portar la cartera del Ministeri de Cultura. Tanmateix, el seu càrrec només va durar una setmana, ja que es van revelar que mantenia una reclamació oberta amb Hisenda, és a dir, una infracció tributària.

Per això, va ser ell qui va decidir deixar Pedro Sánchez abans que li mengessin els lleons, però ha tingut paraules sobre el seu pas breu i intens pel Ministeri: «Va ser com un mal de queixal. És un mal de queixal que saps que vas tenir, però ja ets incapaç de notar el dolor. Saps que feia molt de mal i el mantens aquí», recalcava.

Just després d'aquest fitxatge, per la cartera del Ministeri van passar fins a tres representants i, finalment, va arribar Miquel Octavi Iceta. Pedro Sánchez apostava així per ministres menys mediàtics i que encaixessin amb la figura política que simbolitzen. Sembla que el president ha anat triant ministres i ministres fins a trobar la persona més adequada per al lloc.