David Flores Carrasco

La pensió que cobra David Flores Carrasco per la seva malaltia

S'ha conegut l'import de la pensió mensual que rep David Flores

David Flores Carrasco torna a ser protagonista, el motiu és el proper judici que se celebrarà aquest any i en què haurà de declarar. La Fiscalia de Madrid acusa Rocío Carrasco de no pagar la pensió del seu fill David, com tampoc la seva assegurança mèdica. Ara, en fer-se els darrers tràmits per a la celebració del judici, hem conegut quina és la pensió que cobra el fill de Rocío Carrasco.

A mitjans de setembre del 2021 David Flores sol·licitava que la seva mare fos condemnada a un any de presó i a pagar-li 15.000 euros. Al principi, Antonio David Flores va demandar a la seva exdona per un suposat impagament a la pensió alimentària del seu fill. Tot i això, en ser David major d'edat, va ser ell qui es va veure obligat a seguir endavant amb aquesta batalla judicial.

Fotomuntatge d'Antonio David Flores i Rocío Carrasco
Antonio David i Rocío Carrasco s'han demandat mútuament | LA NOTICIA DIGITAL

Antonio David i el seu fill reclamen a Rocío una condemna d'un any de presó per un presumpte delicte d'«abandonament de família». A més, hi ha la sol·licitud d'una multa econòmica d'entre 15.000 i 19.000 euros. La causa: l'impagament des del febrer del 2018 de la pensió mensual de 200 euros del fill de tots dos.

Quin és l'import mensual de la pensió que rep David Flores?

Mentrestant, l'equip legal de Rocío manté que la defensa és innocent i sol·licita la seva absolució. Els advocats reclamen la documentació relativa a la pensió d'incapacitat que rep David, a més del número de compte on s'ingressa. Rocío busca demostrar que l'import d'aquesta pensió seria suficient per a la manutenció del fill.

Els advocats de Rocío Carrasco van presentar un escrit de defensa. S'hi assenyalava que «en no apreciar-se l'existència de cap infracció penal que es pugui imputar a la meva defensada, no és possible assenyalar la seva participació en cap delicte». Un document que reclama l'absolució del client en el judici que se celebrarà els propers mesos.

Muntatge fotogràfic de Rocío Carrasco i David Flores.
David Flores acudirà a declarar al judici per impagament | CatalunyaDiari

D'aquesta manera la mare de David Flores demostraria que no ha comès cap delicte per cap abandonament. Segons s'ha conegut, l'import mensual que cobraria David, que té una malaltia genètica i degenerativa, és de 400 euros.

La defensa de Carrasco té, a més, un altre argument per evitar ser condemnada. Es tracta del deute que manté amb ella Antonio David Flores per impagament de la pensió quan els seus fills vivien amb ella i Fidel, uns 550 euros. Per tant, hi ha un procediment obert contra l'exguàrdia civil per no pagar la pensió dels seus fills quan eren menors d'edat.

Potser Rocío busca compensar un deute amb un altre

Antonio David per aquest motiu va ser condemnat a abonar 60.000 euros i s'ha d'enfrontar a un judici en què li podrien reclamar fins a quatre anys de presó. És possible que Carrasco demani compensar el deute que té amb ella el seu exmarit, amb qui té el fill, que és molt inferior, segons fonts jurídiques. Tot i això, el tribunal haurà de decidir si accepta, perquè són procediments diferents, i el perjudicat, en tots dos casos, és el fill, David Flores Carrasco.

Muntatge Olga Moreno, Antonio David i els seus fills
Rocío demana a la seva família que vagi al judici com a testimonis | Catalunya Diari

Els advocats de Rocío sol·liciten la declaració de diversos testimonis per al judici contra ella. Els seus fills, David i Rocío; el seu exmarit i l'exparella d'aquest, Olga Moreno, que ha conviscut amb David; i Fidel Albiac, marit de Rocío. Tots ells previsiblement es trobaran als jutjats.