Foto del personaje

Pepita Vilallonga, la popular vident de la tele, a un pas de la presó

La profeta ha de fer front a 8 anys de presó per estafa

Pepita Vilallonga va aconseguir la fama com a vident gràcies al seu programa de televisió. Però els seus dots endevinatoris no l'han ajudat a pronosticar la denúncia per estafa que li ha arribat.

Una dona de 77 anys va decidir demandar la popular vident després d'haver pagat més de 30.000 euros per diversos rituals. Dimarts, 9 de novembre, va tenir lloc el judici on Pepita i dos dels seus col·laboradors s'enfronten a penes de presó. Concretament, els demanen 8 anys de presó per estafa.

La televisiva ha negat la seva implicació i assegura que no va tenir mai contacte amb la víctima. A més, la Fiscalia s'absté d'acusar-la i assegura que ningú va obligar l'afectada de creure's els rituals esmentats. No obstant això, la vulnerabilitat que presentava la dona quan va acudir a Pepita la va situar com la víctima perfecta per aprofitar-se'n.

Pepita Vilallonga acusada d'estafa

Fa cinc anys, Rosalía passava per un moment molt complicat, tant en l'àmbit personal com econòmic. Una nit que no podia dormir, va trobar el canal de la vident anomenada Pepita Vilallonga, que rebia afalacs de gent a qui havia ajudat.

Diagnosticada amb una hèrnia i amb molts conflictes econòmics amb el seu marit, va veure la vident com a una amiga. «Mai havia cregut en aquestes coses, però estava en un forat; vaig trucar i vaig demanar una cita», relata Rosalía.

Dies després, es va dirigir al seu gabinet perquè li fes les cartes i saber si els seus problemes econòmics se solucionarien aviat. Res no la feia pensar que s'endinsava en una espiral on acabaria perdent més de 30.000 euros.

Foto del personatge
Pepita Vilallonga va demanar més de 30.000 per a rituals | Cedida

Després de diverses setmanes acudint a la seva cita i desemborsant diners, va començar a obrir els ulls. Va saber que Pepita havia estat denunciada diverses vegades per estafa i va entendre que ella també havia estat una víctima més. Va demanar factures que no li van entregar mai i va intentar gravar una de les consultes, sent enxampada a l'acte i amenaçada.

Rosalía va decidir demandar la profeta i els seus col·laboradors per estafa, tot demanant-los vuit anys de presó. Tot i això, la Fiscalia s'ha mostrat contrària a l'acusació perquè ningú els va obligar. «Vostè s'ho va creure tot?», li va preguntar el fiscal.

«En aquell moment, si m'haguessin dit que havia de pagar 100.000 euros, els hauria robat, hagués fet qualsevol cosa», va respondre Rosalía al judici.

«No duraràs ni una setmana»

Durant el judici que va tenir lloc a l'Audiència Provincial de Barcelona, Rosalía va explicar la seva situació. Estava desesperada per solucionar els seus problemes i sembla que Pepita li va prometre el remei. 

En la primera visita, la vident va ser clara. «Tens un mal d'ull, portes un mort a l'esquena i els teus gossos i tu morireu, no arribareu al cap de setmana». Evidentment, la predicció de Vilallonga podia evitar-ho tot.

Fotos del personatge
Pepita Vilallonga va dir a la víctima que moriria | LND

Dos dels seus col·laboradors eren especialistes i havien d'actuar immediatament si Rosalía volia sobreviure, amb el pagament previ de 4.400 euros en efectiu. «Em van enfonsar més, em van dir que havia anat molt tard a la consulta, que potser no arribava viva al cap de setmana».

Però les forces fosques que sobrevolaven la dona «eren molt fortes» i necessitava la intervenció del «pare Giorgio, un capellà del Vaticà». 10.000 euros li va costar que, aquest suposat pare, apliqués el seu ritual: viatjar fins a Jerusalem per enterrar uns collarets i uns mitjons de Rosalía.

Més tard, per culminar el ritual i perllongar-li la vida «almenys fins a Nadal», l'afectada havia de desemborsar 17.000 euros més.

Foto del personatge
Pepita Villallonga podria passar vuit anys a la presó | Cedida

Una de les amigues de Rosalia li va obrir els ulls després d'explicar-li tot el seu periple espiritual. Aleshores, va descobrir que Pepita Vilallonga havia rebut diverses acusacions de frau. De fet, fa anys va ser detinguda per estafa, però la causa va ser arxivada.

EL VÍDEO DEL DIA