Muntatge fotogràfic d'Àlex Casademunt i David Bustamante

La petició de Daniella al seu pare, David Bustamante, per a Àlex Casademunt

David Bustamante no és ben rebut per la família d'Àlex

David Bustamante i Àlex Casademunt havien estat molt amics. Amb el temps, aquesta relació es va anar deteriorant, sense arribar a conèixer-se mai els motius del distanciament. La filla del càntabre, Daniella, i els companys de l'acadèmia a 'Operación Triunfo' es pregunten què va passar entre ells.

La mare del català intenta esquivar amb destresa les preguntes que li fan sobre l'ex de Paula Echevarría. No vol respondre res relacionat amb ell.

En principi, Bustamante tenia previst destinar els beneficis de la cançó 'Dos hombres y un destino' a la filla d'Àlex. La va incorporar al seu últim àlbum 'Veinte años y un destino', i volia aportar el seu granet de sorra per col·laborar amb la família.

Tot i això, la mare de Casademunt no ha volgut respondre a aquesta qüestió. «No cal, soc aquí per la pèrdua que he patit i no ho penso contestar» va explicar a punt de fer un any de l'accident.

Admetia a 'Sálvame' que «estimem molt Busta i estem en un moment tendre i delicat». Creu que la pèrdua d'un fill té un valor incalculable i això no es pot compensar amb diners. «M'importen un rave els beneficis», deixava anar.

Va explicar que Bruna, la filla del cantant, «és l'hereva universal. La seva mare és la qui..., M'enteneu?», va dir tractant de resoldre el tema. No es trobava gaire còmoda parlant de l'assumpte.

Els cantants Álex Casademunt i David Bustamante dalt d'un escenari.
David Bustamante i Àlex, en una actuació junts. | GTRES

Va aclarir: «M'és igual, no es tracta de diners, no es tracta de res. No és que no em consoli, és que no cal, no m'interessa».

Durant la seva intervenció a la televisió va confessar que havien estat «els pitjors Nadals de la nostra vida. Quan revisc l'accident se'm fa un nus a l'estómac, és com recordar una altra vegada, és molt dur», assenyalava. El jove era l'ànima de totes les festes i s'encarregava d'amenitzar les trobades familiars amb la guitarra i les nadales.

«Molta gent estimava Àlex»

«L'estimava molta gent», afegia la mare d'Àlex Casademunt. Durant el darrer any s'ha sentit molt acompanyada per tot l'entorn del seu fill, encara que no va voler esmentar David Bustamante.

Un bon companyn de la primera edició del concurs 'Operación Triunfo' la va sorprendre en directe. Javián va voler acompanyar-la en aquest moment tan dur. «Tu no ets el seu amic, ets el seu germà, que bonic que ets», li va deixar anar ella visiblement emocionada.

Ell li va tornar les paraules d'afecte. «És una dona espectacular, vull pensar que l'estic ajudant. Així com ella a mi també, junts en aquest camí».

Primer pla de David Bustamante amb el rostre seriós
David Bustamante no és ben rebut per la família de Casademunt. | GTRES

La mare de l'artista confessava la seva admiració cap a Javián. «T'adoro i ho saps, ja et coneixia, però ara estic descobrint una persona molt gran», va recalcar.

David Bustamante i els seus companys, pendents de l'homenatge

Durant els últims mesos hi ha hagut força polèmica al voltant de l'homenatge que volien rendir a Àlex Casademunt. David Bustamante i els seus companys del concurs havien anunciat que organitzarien un concert amb el propòsit de recaptar fons per a la família.

Tot i això, a conseqüència de les restriccions sanitàries es van veure obligats a cancel·lar-ho. Javián va revelar que «la manera com s'estava plantejant no era la correcta. Diuen que es proposa una mica menys gran, més íntim i personal».

Segons la seva opinió, ha de ser «una cosa molt autèntica. No val que generi molts diners o que s'hagi d'omplir. Qui hi vagi, que representi l'afecte», va afirmar el seu bon amic.

Muntatge d'Álex Casademunt amb la seva mare, Rosa González
La mare d'Àlex Casademunt va recordar el seu fill a la televisió. | CatalunyaDiari

També se li va preguntar si David Bustamante i la resta de participants de la primera edició del concurs acudirien a aquest homenatge. «Tots sentim la seva pèrdua per igual. Una altra cosa és que es pugui o no per agenda», va aclarir.

Daniella té clar que el seu pare no pot faltar a aquesta cita. Es tracta d'una bona causa que ajudarà a recordar el cantant que va perdre la vida en un accident.