Primer pla de Julio Iglesias

Pilar Eyre confirma l'exclusiva més buscada de Julio Iglesias

Julio Iglesias estaria a prop d'aconseguir allò que podria emocionar-lo

Julio Iglesias no pensa, de moment, en un comiat dels escenaris. Als seus gairebé 80 anys, el cantant espanyol més universal va fer el seu últim concert l'any 2019 a Chicago, i des d'aleshores, no ha actuat en públic. Ara, gairebé una dècada després que l'artista cantés a Espanya, es coneixen quins són els seus plans.

La periodista i escriptora Pilar Eyre ha aprofitat el seu espai setmanal a la revista Lecturas per avançar una informació exclusiva. Julio Iglesias podria cantar al nostre país aquest mateix any. I l'escenari no seria cap altre que l'estadi en què va jugar la seva joventut fins que un accident de cotxe i un tumor van acabar amb la seva incipient carrera de futbolista.

Imatge de Pilar Eyre, experta en Casa Reial
Pilar Eyre ha avançat que el cantant Julio Iglesias podria cantar al nostre país | EUROPA PRESS

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Pilar Eyre avança la que seria 'la notícia de l'any'

Precisament ara fa un any, Iglesias intervenia al programa de ràdio El Partidazo de COPE que homenatjava Pepe Domingo Castaño. Julio, íntim amic del periodista esportiu, es va unir des de Miami per parlar del que per a ell suposaria actuar a l'estadi «de la seva vida».

Foto de Julio Iglesias tocant-se el cap
Julio Iglesias podria tornar a Espanya aquest mateix any | GTRES

«El nou Bernabéu és un gran camp i donarà un gran prestigi a tot Espanya. Si jo tingués la força a l'ànima i el cor no en suspens, jo cantaria a l'estadi de la meva vida, el Bernabéu. Però com que em tiraria sis mesos amb l'angoixa enganxada a l'ànima i al cor, passo», eren les paraules de Julio als micròfons de la COPE.

Sembla que ara, les converses entre el cantant i el grup financer que hi ha darrere de la proposta continuen endavant. 2023 és l'any en què Julio Iglesias compleix 80 anys i 50 de carrera. La seva salut ha estat tema de conversa en els darrers anys, però va ser el mateix cantant qui va voler tancar els rumors sobre les seves malalties el 2021.

Per exemple, com ell mateix reconeixia, la seva esquena és un dels seus punts febles: «em fa mal l'esquena, tinc menys força». Manuel López-Feliu, president del grup financer impulsor que Iglesias canti al Bernabéu, dona més detalls sobre el cantant. «Canta i toca la guitarra cada dia, fa concerts particulars a tot el món, però té l'espina clavada d'Espanya, porta el seu país al cor».

Si es convertia en un fet, Julio Iglesias actuaria per a 100.000 persones, però no es tractaria del seu comiat. «No, aquesta paraula no entra al seu vocabulari, però seria el més important de la seva vida, sense dubtar-ho», explica López-Feliu.

A més a més, segons Pilar Eyre, un grup d'amics s'estaria movent perquè li concedissin el premi princesa d'Astúries a les Arts, reconeixement que faria una il·lusió especial al cantant.

Julio Iglesias va comunicar la seva retirada de la vida pública fa més d'una dècada

El desembre de 2011, Julio Iglesias va comunicar en una roda de premsa a l'Institut Cervantes de Madrid la seva retirada de la vida pública. Una decisió irrevocable, segons ell mateix va explicar, però que no significava que no continués cantant, fent concerts o gravant discos. En aquella ocasió, Julio va reconèixer no trobar-se del tot bé: «tot i que la meva veu és feble ara».

El cercle més proper del cantant suggereix que no li agrada parlar de l'edat que té. Tot i això es troba molt bé, neda diàriament i cuida la seva esquena amb un fisioterapeuta dues hores al dia.

D'altra banda, se sap que continua bevent vi 'Vega Sicília' procedent de Ries Baixes. De fet, el cantant ha declarat moltes vegades que aquest és el seu vi preferit i que, a més a més, n'atresora una bona col·lecció.