La Reina Sofia en el interior de el coche oficial

Pilar Eyre ho torna a fer: l'exclusiva que ha destapat sobre Letícia

La periodista especialitzada en la Casa Reial ha parlat de la relació entre les dues sobiranes


La periodista especialitzada en la Casa Reial ha parlat de la relació entre les dues sobiranes, que mai han tingut molt en comú. Segons explica la periodista al seu bloc de 'Lecturas', la dona de Felip VI no ha entès el caràcter condescendent de la seva sogra. Letícia destaca pel seu gran geni i enteresa, ja que no dubta en alçar la veu quan ho requereix la situació. 

Letícia i Sofia, dues personalitats oposades

El seu caràcter implacable i sincer contrasta enormement amb el de Sofia, «capaç d'aguantar humiliacions públiques i privades sense baixar el seu somriure» escriu Pilar Eyre al seu article.

De fet, Letícia hauria quedat en xoc després de veure l'escassa relació que tenien Joan Carles I i Sofia, que només es parlaven als actes oficials.

«Diuen que, quan va anar a viure amb el príncep abans del casament, es va sorprendre quan va veure que els seus pares feien vides separades i només es dirigien la paraula a les cerimònies oficials. Quan preguntava, Felip contestava, entre trist i molest: Jo no sé res, d'això no parlem» explica Pilar Eyre com a anècdota.

La nul·la relació entre Letícia i Sofia

Segons la periodista, aquesta diferència de personalitats seria la causant de la nul·la relació entre sogra i nora, que tot just s'han tractat al llarg d'aquests anys.

Per tal d'il·lustrar la relació entre sogra i nora, la periodista ha explicat una història que va succeir quan les nenes eren petites. Un dia la reina Sofia es va presentar a casa per veure a Elionor i Sofia, però la mainadera no la va deixar passar perquè Letícia havia sortit i no havia donat permís perquè ningú anés a visitar-les.

Tot i que la reina emèrita en aquells temps va reivindicar el seu dret a veure les seves netes, la mainadera va dur a terme les ordres de la dona de Felip VI i la reina Sofia es va haver de quedar-se a les portes de la casa.

Quan es va queixar davant Letícia, aquesta li va fer saber que havia d'avisar per tal d'evitar confusions. «Ho sentim, però serà millor que avisis abans de venir» li hauria dit l'actual sobirana a la seva sogra, que no ha pogut gaudir de les seves netes tant com hauria volgut.

«A mi no em deixen veure-les i, no obstant això, l'àvia Paloma (la mare de Letícia) està sempre ficada a casa» s'hauria queixat l'emèrita a un cosí alemany, segons apunta Pilar Eyre.