La reacció de Sofia en enxampar Joan Carles amb una altra dona per primer cop

Després enxampar al seu marit per primera vegada amb una altra dona al llit, la reina va decidir deixar-ho tot i anar-se'n

Pilar Eyre explica el moment en què Sofia va voler abandonar a Joan Carles

La primera vegada que la reina Sofia va descobrir a Joan Carles I al llit amb una altra dona, tan sols tenia 37 anys i acabava de morir Franco. Va ser llavors quan va decidir fugir amb els seus fills a l'Índia, comprenent que el seu marit mai li havia de ser fidel i disposada a abandonar tot, segons ha informat la periodista Pilar Eyre.

En aquell temps, la reina Frederica, que havia sortit tan pobra del seu país que li havien hagut de portar roba per vestir, vivia molt humilment en un ashram a Delhi amb la seva filla Irene i el seu guru Mahadevin.

Els motius pels quals la reina es va penedir de la seva decisió

Va ser ella qui li va explicar que deixar tot enrere era un error. «No l'abandonis mai, no deixis de ser reina ... Vols ser com jo, una reina sense regne, un pària que ha de viure de la caritat dels altres, i que ha hagut de venir a l'Índia per ningú m'aguanta?». Després d'aquesta declaració de la seva amiga, Sofia li va dir al rei que passés el que passés no voldria separar-se mai d'ell i que formaria part del regnat fins a la seva mort.

Un altre dels motius pels quals l'esposa de l'ara rei emèrit va decidir retractar-se van ser els diners. «Ella era perfectament conscient, és més, l'animava en aquest sentit, temorosa que li passés el mateix que a la seva mare. La por a la pobresa és un sentiment tan humà!», va explicar el periodista García Abado quan se li va preguntar si la reina era conscient de la fortuna del seu marit.

Tot i això, Sofia va declarar el contrari. «Austera... diners, diners, diners ... Em fa fàstic que la gent sempre parli de diners!», va confessar la reina.

La reina Sofia amb els seus fills, la infanta Helena, Cristina i Joan Carles.
La reina Sofia amb els seus fills que es convertirien en infantes i rei: Helena, Felip i Cristina | Catalunya Diari

«Entenc que pugui perdonar unes banyes, però no un marit malalt de la caça»

Pel que fa a la polèmica que va suscitar Joan Carles I en el viatge a l'Àfrica, Pilar Eyre ha explicat les paraules que li va comentar una advocada molt propera a la reina, Magda Oranich.

  

«Entenc que pugui perdonar unes banyes, a la fi i al cap, a certa edat deixes de donar importància a aquestes coses. Però que el teu marit sigui un malalt de la caça? Nosaltres, que som animalistes com ella, podríem aguantar? La meva resposta és no... Llevat que hi hagi una motivació molt forta».

D'altra banda, la periodista ha informat que abans del confinament, el rei emèrit es dedicava gairebé en exclusiva a caçar per desfogar les seves frustracions i mal glops, malgrat les seves limitacions físiques, a les finques dels seus amics que té a la seva disposició i són molt discretes.


Comentaris

envia el comentari