Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iñaki guarda silencio mientras permanece en la cárcel

Pilar Urbano: «Joan Carles té por que Urdangarín tiri de la manta»

Segons la periodista, el rei emèrit es veuria embolicat en qüestions relacionades amb corrupció

Para Pilar Urbano, el rey emérito se va por corrupción
Per Pilar Urbano, el rei emèrit deixa la vida pública per corrupció | EFE

 

Recentment, el rei Joan Carles I va anunciar que es retirava de la vida pública i, per tant, de les activitats de representació de la Corona,  a partir del 2 de juny. La notícia ha causat gran rebombori i molta gent es pregunta el per què de la seva retirada sobtada. La periodista Pilar Urbano, experta en tot el relacionat amb la Família Reial, ha afirmat tenir la clau de l’autèntica raó per la qual el rei emèrit ha decidit retirar-se.

La periodista ha escrit a ‘El Español’ que el rei Joan Carles I marxa per temes relacionats amb la corrupció, intentant evitar una possible imputació per part del Tribunal Suprem. Al respecte, Pilar Urbano assegura que: «quan es tenen diners, recuperar-los no és fàcil si la fortuna es troba en paradisos fiscals. Si ha intentat mobilitzar els seus fons en contes a l’estranger durant aquests últims cinc anys, un cop que no és inviolable, entra en escena delictes com l’evasió, el blanqueig i el frau fiscal».

Iñaki guarda silencio mientras permanece en la cárcel
Iñaki guardaria silenci des de la presó | La Coctelera

 

Comissions amb negocis de gran empresaris

Pilar Urbano ha continuat confirmant que, tot i que el rei rep quasi 200.000 euros anualment per part de l’Estat, això seria una misèria comparat amb el que té amagat en diversos bancs  i amb els quals podria viure molt còmodament i sense preocupacions. La gran pregunta és com ha aconseguit el rei emèrit aquesta quantitat de diners? Segons Urbano, s’hauria portat alguna que altra comissió en negocis amb grans empresaris, una pràctica que s’ha pogut veure que exercia el seu gendre, Iñaki Urdangarín.

Cal remarcar que Pilar Urbano veu una gran diferència entre Urdangarín i Joan Carles, i és que el primer està a la presó després que es descobrissin els seus negocis. Sembla, que el marit de la infanta Cristina estaria guardant silencia, però al rei li podria fer por que aquest finalment parles, ja que es veuria superat per les circumstàncies.

La periodista obra diverses fonts per on podria sorgir la investigació d’aquests fons que el rei emèrit tindria a l’estranger: «Investigar per part de partits republicans la procedència dels donats que Corinna va cantar. O perquè no, que el gendre empresonat i desterrat per la Casa reial tiri de la manta».

També et pot interessar...