Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Begoña Gómez posant davant un fons de mar i cel.

El pla d'estiu de les filles de Begoña Gómez que Pedro Sánchez vol amagar

Pedro Sánchez i Begoña Gómez decideixen mantenir en secret els plans de les vacances estiuenques amb les seves filles

Una vegada més, Pedro Sánchez i Begoña Gómez són al centre de la controvèrsia. Aquesta vegada, el focus és a les vacances d'estiu de la parella amb les filles. Els seus plans han estat meticulosament amagats de l'escrutini públic, un gest que no ha agradat res a ningú.

El president del Govern i la seva dona han estat criticats en repetides ocasions pel seu ús de La Mareta, el luxós palau a Lanzarote de domini públic, per a les seves escapades estivals. Aquest any, els rumors indiquen que, a més de La Mareta, Sánchez podria estar planejant altres viatges polèmics.

Imatge de Pedro Sánchez amb la seva dona, Begoña Gómez
El secretisme de les vacances de Pedro Sánchez i Begoña Gómez | Europa Press

L'any passat, després de la seva estada a La Mareta, Pedro Sánchez es va desplaçar al Marroc, cosa que va provocar encara més crítiques. Aquest any, els rumors sobre les seves intencions de repetir aquest patró han despertat la indignació a diferents sectors de la societat. Utilitzar recursos públics per a activitats privades no només contradiu el discurs progressista, sinó que també planteja qüestions sobre l'ètica i la despesa pública.

El cridaner secretisme als plans d'estiu de Pedro Sánchez i Begoña Gómez

A diferència d'anys anteriors, Pedro Sánchez i Begoña Gómez han estat extremadament reservats sobre els plans d'estiu de les filles.

Aquesta manca de transparència ha generat especulacions sobre les destinacions i activitats que la família presidencial podria estar planejant. La Mareta serà l'única destinació o hi haurà més viatges luxosos a l'horitzó?

Segons fonts properes, Sánchez vol evitar costi el que costi que els detalls de les seves vacances es filtrin a la premsa. La raó principal és evitar més crítiques sobre el possible ús de recursos públics.

Imatge de Pedro Sánchez amb la seva dona Begoña Gómez, tots dos somrient i molt còmplices
El misteriós hermetisme que mantenen Pedro Sánchez i Begoña Gómez | GTRES

L'estratègia sembla mantenir-ho tot amb clau per minimitzar l'impacte mediàtic i les possibles repercussions polítiques.

No hi ha dubte que la manca de transparència sobre els plans d'estiu de les filles afegeix un element de sospita. Què ha d'amagar Pedro Sánchez? Per què tant secretisme?

Aquestes preguntes ressonen als mitjans i entre la ciutadania, generant un clima de desconfiança envers el president i la seva família.

L'esperada visita al Palau de Lanzarote

Pedro Sánchez, que es proclama defensor dels valors progressistes, ha estat durament criticat per utilitzar recursos públics per a les vacances.

La Mareta, una joia arquitectònica a Lanzarote, ha esdevingut el seu refugi estiuenc. Un gest que ha generat descontentament entre els ciutadans que consideren inadequat l'ús de béns públics per a fins privats.

Aquesta residència va ser originalment un regal del Rei Hussein de Jordània al Rei Joan Carles I. Ara, s'ha transformat en el destí favorit de Sánchez durant l'estiu.

Tot i això, molts pensen que aquesta residència hauria de ser un espai per a esdeveniments oficials i no per a l'ús privat de la família presidencial.

Foto de Pedro Sánchez amb la seva dona, Begoña Gómez, i les seves filles durant les vacances a Eivissa el 2016
Pedro Sánchez i Begoña Gómez aniran al Palau de Lanzarote | GTRES

Aquest ús de La Mareta no només contrasta amb la proclamada austeritat i els valors progressistes de Pedro Sánchez. També planteja qüestions sobre l‟equitat en l‟ús de recursos públics.

Els espanyols es pregunten per què un polític que advoca per la igualtat i la transparència opta per utilitzar una propietat pública per beneficiar-se'n.

Les crítiques no s'han fet esperar. Diversos sectors de la societat han manifestat el seu descontentament amb la manera com Pedro Sánchez maneja les vacances. La utilització de recursos públics per a fins privats és vista com una traïció als principis que diu defensar.

El viatge al Marroc: un precedent polèmic

L'any passat, després de la seva estada a La Mareta, Pedro Sánchez va viatjar al Marroc. Aquest viatge, lluny de ser una simple escapada familiar, va generar una onada de crítiques.

La possibilitat de fer servir recursos públics per finançar aquest tipus de viatges és vist per molts com una mostra d'hipocresia per part del president.

Captura de Pedro Sánchez durant la compareixença aquest dilluns 29 d'abril
Els espanyols temen que Pedro Sánchez repeteixi el seu criticat viatge al Marroc | RTVE

El fet que Pedro Sánchez i Begoña Gómez puguin repetir aquest patró aquest any ha generat encara més descontentament. Els ciutadans esperen que els seus líders siguin exemples d'integritat i d'austeritat, no d'opulència i d'ús indegut de recursos públics.

Per aquest motiu, la possibilitat que el president del Govern i la seva dona tornin al Marroc o altres destins luxosos sense transparència ni justificació adequada és una preocupació latent.